1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 07:57

1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Son Güncelleme :

05 Aralık 2022 - 14:05

328 views
1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında Amasya Park Avm’de stant kuruldu.
Stant açılışını İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Mehmet Köse, Acil ve Afet Birim Sorumlusu Şube Müdürü Kerim Karaboyun tarafından gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Yöneticileri stant da görevli Acil Sağlık Hizmetleri çalışanların haftasını kutladı. Sağlık Yöneticilerine 112 Başhekim Vekili Dr. Sefa Öztürk de eşlik etti.
1-7 ARALIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI KUTLU OLSUN
Acil Sağlık Hizmetleri çalışanların haftasını kutlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç;”Sağlık hizmetleri sunumunda ayrı bir öneme sahip acil sağlık hizmetleri farklı ulaşım araçları, teknolojik alt yapısı, acil sağlık istasyonları ve profesyonel sağlık ekibi ile her geçen gün gelişme kaydedildi.
Acil durumlarda ve afetlerde olay yerine hızlı ulaşım, yaygınlık, dağılım ve organizasyon, bütün bunları yaparken aksamayan bir koordinasyon şarttır.
İllerde bu koordinasyonu sağlayan ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı çalışan birim Komuta Kontrol Merkezleridir”
“Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlık hizmetlerinin ulaşa bilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacı ile birçok çalışma yürütülmektedir. Bu hafta vesilesi ile halkımıza daha kaliteli, zamanında ve hızlı bir şekilde acil sağlık hizmetlerini sunabilmek için 112’yi gereksiz yere meşgul etmemeleri ve ambulanslarımıza yani hayata yol vermeleri konularında vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir.
Bu vesile ile tüm Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personelin 1-7 Aralık acil sağlık hizmetleri haftasını kutlarım” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.