ZABITADAN OKUL SERVİSLERİNE DENETİM - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:04

ZABITADAN OKUL SERVİSLERİNE DENETİM

ZABITADAN OKUL SERVİSLERİNE DENETİM
Son Güncelleme :

30 Kasım 2021 - 11:12

152 views

Belediye zabıta ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılında okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Amasya Belediyesi’ne bağlı zabıta müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin güven içerisinde ulaşımlarının sağlanması, servis taşımacılığının disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması amacıyla servis araçlarında denetimlerine devam ediyor. Sürücülere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği denetimlerde, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması konusunda hatırlatmalarda bulunuldu. Ekiplerce, yapılan denetimlerde; öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, dur levhası, okul taşıtı yazısı , okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması gibi kriterlere dikkat edilmesi hususunda titizlikle bir çalışma gerçekleştirildi.

‘EVLATLARIMIZIN GÜVEN İÇERİSİNDE OKULLARINA ULAŞMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Öğrencilerin güvenli bir ortamda ulaşımlarının sağlanması için denetimlerin sıklıkla devam ettirileceğini belirten Amasya belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti; “Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın güven içerisinde okullarına ulaşmaları için zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından denetimlerimizi sıklaştırdık. Yavrularımızın güvenliği ve sağlığı bizler için her şeyden önemli. Sürücülere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği denetimlerde, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması konusunda hatırlatmalarda bulunuluyoruz. Vatandaşlarımızın içinin rahat olması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” dedi.

Ziyaret ettiği okullarda da çocukların büyük sevgisi ve ilgisi ile karşılanan Başkan Sarı, ‘Başkan Amcanız her daim sizlerin yanında ve sizlerin mutluluğu, iyiliği için çalışacak‘ sözleri ile de geleceğin teminatı çocuklara ne kadar değer verdiğini gösteriyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.