Zabıta ekipleri fahiş fiyata geçit vermiyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 14:34

Zabıta ekipleri fahiş fiyata geçit vermiyor

Zabıta ekipleri fahiş fiyata geçit vermiyor
Son Güncelleme :

17 Şubat 2022 - 15:30

166 views

Amasya Belediyesi Zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik kent genelinde tüm marketlerde fiyat denetimi yapmaya devam ediyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle müşterek yapılan çalışmalar kapsamında; tüm işletmelerdeki fiyatların kontrolü gerçekleştirildi.
Zabıta ekipleri ,başta zincir marketler olmak üzere tüm işletmelerde sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda denetim yapan zabıta ekipleri, işletmelerde gıda ürünlerinde perakende satışa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asıp asmadıklarını, eksik gramda ürün satıp satmadıklarını ve etiketteki fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti.
Yapılan bu denetimlerde tüketiciyi aldatmaya ve fahiş fiyattan satış yaparak haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem yapılmak üzere tespit tutanakları düzenlendi.
-“Fırsatçılara asla geçit vermeyeceğiz”
Kendi sorumluluk sahalarında ekiplerin gün ve saat belirlemeden ani denetimler yaparak haksız ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile ekiplerimiz denetimlerini daha da sıklaştırarak olası fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyor. Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde ortaya çıkan bir fahiş fiyat uygulaması var ise gerekli tutanakları tutarak, Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu tür şikayetleri olduğu taktirde 153 Zabıta İhbar Hattı ile Ticaret İl Müdürlüğüne başvurabilirler. Vatandaşımızı aldatan ve haksız kazanç sağlayanlara yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek. Zira bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu işletmeleri yakın takibe almak suretiyle bu durumun önüne geçeceğiz. Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle, bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını, üzerine giderek buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Önceliğimiz ve önem verdiğimiz vatandaşımızın refah içinde yaşaması ve gönül rahatlığı ile normal fiyatlar düzeyinde evine aşını ekmeğini götürebilmesidir.Fırsatçılara asla geçit vermeyeceğiz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.