% - Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:44

YURT: HIZIR GİBİ YETİŞTİ, VATANDAŞLARIN 3 BAKKALA OLAN VERESİYE BORÇLARINI ÖDEDİ

YURT: HIZIR GİBİ YETİŞTİ, VATANDAŞLARIN 3 BAKKALA OLAN VERESİYE BORÇLARINI ÖDEDİ
Son Güncelleme :

14 Nisan 2020 - 10:37

205 views

Amasya’da bir hayırsever, Fethiye Mahallesinde 3 bakkala veresiye borcu olan vatandaşların borcunu ödedi.
Muhtar, 3 bakkala borçların ödendiğine dair mahalleye büyük bir afiş astı.
Fethiye Mahallesinde 3 bakkala veresiye borcu olan vatandaşların borçlarını ödeyen hayırsever vatandaş, 20 bin tl’den fazla para ödeyerek, veresiye defterlerini satın aldı.
Fethiye Mahallesinde bakkallık yapan Harun Köroğlu, “Allah razı olsun ki kendisinden böyle insanlar var. Allah bunları eksik etmesin daha da çoğaltsın. Bu mahallemiz kırsal bir mahalle olduğu için gelir düzeyi düşük, yardıma da ihtiyacı olan bir mahalle. O hayırsever kardeşime Allah birine bin katsın. İnşallah ki bunun devamını yapacağından eminim. Önemli olan böyle günlerde birbirimize destek olmamız gerekiyor. Herkes elini taşın altına koysun, hiç kimse devletten şu gelecek, bu gelecek diye beklemeyeceğiz arkadaşlar. Zengin, Allah zengine vermiş ki sende garibana ver diye. Bilmediğimiz, tanımadığımız bu arkadaş da Allah hayırseverliğini kabul eder inşallah, cenabı Allah izzeti dergahında boş çevirmez. Bende istiyorum ki herkes böyle duyarlı olsun.” Dedi.
Fethiye Mahallesi Muhtarı Halil Ferahoğlu, “3 tane marketimizi var mahallemizde, buralara olan borçlarını kapatabilirsek eğer kendileri hem daha rahat gidip alışveriş yaparlar diye düşüncesiyle böyle bir şeye kara verdik. Kendileri gelip, 3 marketimizi de ziyaret edip, kimin ne kadar borcu varsa ayırt etmeden zengini fakiri, kimsenin 1 lira borcu kalmayacak şekilde bana hesabınızı çıkartın diyerek 3 markete de borçlarını çıkarttırıyor sonra ödemesini yapıyor. Sonuçta da 3 marketten veresiye defterlerini satın alıyor. Kimsenin borcu yoktur diyor.” Diye konuştu.
Bakkallardan veresiye defterlerini satın alan hayırsever herkesin görmesi için defterleri mahalle muhtarına teslim etti.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version