Yarıyıl Tatilinde "Kış Okulları"nı Hayata Geçiriyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 06:01

Yarıyıl Tatilinde “Kış Okulları”nı Hayata Geçiriyor

Yarıyıl Tatilinde “Kış Okulları”nı Hayata Geçiriyor
Son Güncelleme :

21 Ocak 2023 - 16:57

394 views

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de “bilim”, “sanat”, “matematik” ve “İngilizce” olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yurt genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci, 20 Ocak’ta 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ilk yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla ilk kez geçen yıl yaz tatilinde açılan “yaz okulları”, velilerden gelen yoğun talep üzerine Bakanlık harekete geçti. Bakanlık, 2 haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okulu kapsamını genişleterek tüm kursları açma kararı aldı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez “kış” döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak’ta başlayacak ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Öğrenciler, iki haftada toplam 40 saat kurs alabilecek

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türmen “Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapılacak.

Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılacak. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.

Bakanlığımız ayrıca ilköğretim düzeyinde öğrencilerin hem matematik hem de İngilizce kurslarında çok yönlü gelişimlerinin sağlanması amacıyla videolar ve etkileşimli içerikler hazırladı. Bakanlık yeni dijital eğitim materyallerini, karnelerin verileceği 20 Ocak Cuma itibarıyla resmi internet sitesinden tüm öğrencilerin kullanımına sunacak. Kurslarda kullanılacak materyaller, her seviyedeki öğrencinin gelişimi gözetilerek hem öğretici hem de keyifli vakit geçirmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. Yeni yaklaşımların kullanıldığı programda, eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili, yaparak-yaşayarak öğrenme sürecini

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.