Yaban Hayatına Dokunma, Annesinden Ayırma: DKMP Uyarıyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 14:38

Yaban Hayatına Dokunma, Annesinden Ayırma: DKMP Uyarıyor

Yaban Hayatına Dokunma, Annesinden Ayırma: DKMP Uyarıyor
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 11:20

107 views

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP), doğadaki yaban hayvanlarının yavrularının annelerinden ayrılmaması gerektiği konusunda önemli bir bilgilendirme yaptı. Özellikle yaz aylarında yaban hayvanlarının yavrularına sıkça rastlandığı bu dönemde, DKMP ekipleri “Yaban hayatına dokunma, annesinden ayırma” sloganıyla vatandaşları uyarıyor.

DKMP yetkilileri, “Hiçbir anne yavrusunu terk etmez” vurgusu yaparak, özellikle mayıs ve haziran aylarında geyik ve karaca yavrularının doğada sıkça bulunduğunu belirtti. Vatandaşların bu yavruları anneleri yanında olmadıkları için sahipsiz sanıp alıp başka yerlere götürmemesi gerektiğini ifade ettiler. Yaban hayvanlarına temas edilmemesi gerektiğini vurgulayan DKMP, annesinden ayrılan yavru hayvanların hayatta kalma şansının azaldığını dile getirdi.

Doğada karşılaşılan yavru yaban hayvanlarının bulundukları ortamdan alınmaması ve annelerinden ayırılmaması gerektiğini belirten DKMP yetkilileri, yavruların doğal ortamlarında anneleriyle birlikte kalmasının önemine dikkat çekti. Yavru yaban hayvanlarının alınması durumunda annelerinin bölgeyi terk etmeyeceğini ve 3 gün boyunca yavrularını arayacağını belirten yetkililer, bu nedenle yavru hayvanlara dokunulmaması ve alınmaması gerektiğini vurguladılar.

DKMP, doğanın dengesini korumak için vatandaşları yaban hayatına saygılı olmaya ve yavru yaban hayvanları ile annelerinin bir arada kalmasına destek olmaya çağırıyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.