"Vergi Adaleti Eylemlerimiz Devam Edecek" - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 21:38

“Vergi Adaleti Eylemlerimiz Devam Edecek”

“Vergi Adaleti Eylemlerimiz Devam Edecek”
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 14:38

86 views

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amasya İl Temsilcisi Satılmış Ayan, vergi adaleti eylemlerinin devam edeceğini belirtti. Ayan, geçen hafta birçok ilde gerçekleştirilen eylemlerle aile hekimliği sistemindeki sıkıntıları ve emekçilerin sorunlarını dile getirdiklerini ifade etti.

Başkan Ayan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve TTB AHEK ile birlikte hazırladıkları eylem programıyla ASM çalışanlarının üzerindeki vergi yüküne ve emek sömürüsüne karşı mücadelelerinin kararlı olduğunu vurguladı.

Ayan, vergi adaletinin temel amacının gelir ve insanca yaşam giderlerine dayanarak adaletli ve eşit bir şekilde dağıtılması olduğunu dile getirerek, ekonomik krizle birlikte ücretli çalışanların üzerindeki vergi yükünün arttığını ve bu yükün dayanılmaz hale geldiğini belirtti.

ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi uygulamasına karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirten Ayan, vergi kesinti oranının en fazla %15 ile sınırlanmasını talep ettiklerini ifade etti.

Ayan, son olarak, geçen hafta kabul edilen bir kanun değişikliğiyle aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına disiplin cezası durumunda ek ödeme kesintisi yapılmasının yasallaştığını ve bu konuda hukuksal ve demokratik mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Ayan, tüm ücretli çalışanları yüksek vergi kesintilerine karşı birleşmeye çağırarak, birleşik bir taleple adaletsiz vergi sistemini değiştirebileceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.