Valimiz Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:42

Valimiz Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti

Valimiz Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2021 - 9:15

285 views

Valimiz Mustafa Masatlı İlimiz genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile kamu kurumlarının idarecileri yer aldı.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İlimizde kadın kooperatifçiliği alanındaki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda şu an 8 üretim kooperatif faaliyette olup, yapacağımız çalışmalarla nitelikleri yüksek ve üretim sektörüne entegre olabilecek 2 kooperatif kurmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Sosyal yardım faaliyetleri kapsamında ise nakit ve gıda yardımının yanı sıra özellikle evlerinde yemek pişiremeyecek yaşlılarımıza sıcak yemek temin etmek için gerekli hazırlıklarımızı yapmaktayız.

Yaklaşmakta olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü de Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğümüzün koordinesinde, günün anlam ve önemine yaraşır şekilde kutlayacak ve Ülkemizin bekası için şehadete yürüyen Aziz Şehitlerimizi bir kez daha anacağız.

Bildiğiniz gibi Eğitim ve Öğretim yılının sonuna geldik. Öğrencilerimiz yarın itibariyle karnelerini alacaklar. 5 Temmuz Pazartesinden itibaren ise talep eden öğrencilerimize yönelik olarak telafi ve destekleme kursları başlayacaktır.

Tarım ve hayvancılık desteklerimiz de aynı şekilde devam etmektedir. Yarın İl Özel İdaremiz kaynaklarından finanse edilen proje kapsamında temin edilen damızlık mandaları üreticilerimize teslim edeceğiz. Ayrıca kuraklık ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazilerindeki tespit çalışmaları tamamlanmış ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunulmuştur.

Kuraklıkla mücadele kapsamında hayata geçirdiğimiz Ayçiçeği Üretim Projemizin ne denli yerinde olduğu bu aylarda net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında mısırın yerine alternatif olarak ekilen ayçiçeği ile hem üreticilerimiz mağdur olmamış, hem de mevcut sulama suyu stoklarımız en verimli şekilde kullanılmıştır.

Sanayi ve tarım sektörü başta olmak üzere farklı alanlara yönelik proje çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. Şuan da 4 olan coğrafi işaret sayımızı, devam eden çalışmalarımız neticesinde 12’ye çıkarmayı hedeflemekteyiz.

İl Özel İdaremizin yol, altyapı içme ve sulama suyu ile sosyal ve kültürel yatırımları da yaz sezonunda hız kesmeden sürmektedir. Bu kapsamda su ve kanal hizmetlerinde 30, içme suyunda ise 47 projemiz devam etmekte olup farklı bölgeleri kapsayan 24 adet sulama projesi hazırlanarak DOKAP’a sunulmuştur.

Uzun süredir mücadele ettiğimiz salgın sürecinde ise vaka azalışları devam etmektedir. Salgını bitirebilecek tek unsur olan aşılamada ise yaş sınırı 18’e düşmüştür. 18 yaşını dolduran herkes 296 aşılama noktasında ve Amasya Merzifon Havalimanı, Amasya Otogarı, Amasya Park AVM, Yavuz Selim Meydanı ve Şehzadeler Gezi yolunda oluşturulan aşılama noktalarında randevusuz olarak aşılarını yaptırabilecektir. Ayrıca 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık personelimize de 3. doz hatırlatma aşıları yapılmaya başlanmıştır.

Son olarak Cumhurbaşkanlığımızın yayınladığı ‘Kamuda Tasarruf Genelgesi’ tüm yönleriyle ilimiz genelinde eksiksiz olarak uygulanacak olup, bu konunun takibi bizzat şahsım ve kaymakamlarımızca yapılacaktır.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, İlimizin sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarımızca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.