Vali Masatlı kamu hizmetlerini değerlendirdi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:28

Vali Masatlı kamu hizmetlerini değerlendirdi

Vali Masatlı kamu hizmetlerini değerlendirdi
Son Güncelleme :

07 Mart 2022 - 11:05

177 views

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya’da sunulan kamu hizmetleri değerlendirme toplantısında devletin vatandaşa sağladığı doğalgaz desteğini ve kar yağışından etkilenen çiftçilere sağlanacak maddi desteği masaya yatırdı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Amasya genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik AB Proje Ofisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ Şube Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada; “Devletimizin hayata geçirdiği KDV indiriminin halkımıza yansıtılması için ilimizde denetimleri sıkı şekilde sürdürüyoruz. Amasya’mızda ticari ahlaka ve yasal mevzuata uygun olmayan, halkımızı mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konuda başta Kaymakamlıklarımız ve Ticaret İl Müdürlüğümüz olmak üzere ilgili birimlerimiz gerekli denetimleri titizlikle yapmaktadır. Ticari faaliyetlerinde usulsüzlük tespit edilen işletmelere ise gerekli cezai müeyyideler istisnasız uygulanacaktır.

2022 yılı İçişleri Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda Türkiye geneliyle birlikte 4 Mart 2022 Cuma günü saat 11.30’da İlimizde de doğal afet tatbikatları gerçekleştirilmiştir.

Geçtiğimiz ay Merkez ilçemizde 1000 kişilik, Gümüşhacıköy İlçemizde ise 300 kişilik KYK Yurdu öğrenci kabulüne başlamıştı. Yurtlarımıza öğrencilerimizin yerleştirme işlemleri devam etmektedir.

Şehit Aileleri ve Gazilerimiz, öksüz ve yetimler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılarımız ve engellilerimize yönelik faaliyetler de aynı şekilde ilçe kaymakamlarımız ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından takip edilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı doğalgaz desteklemeleri için başvurular 18 Şubat tarihinde başlamış olup, 15 Mart tarihine kadar devam edecektir. Bu sosyal destek için müracaatlar E-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı son kararlar çerçevesinde açık havada maske takma zorunluluğu ortadan kalkmış ve belirli yerlere HES Kodu ile girme zorunluluğu sona ermiştir. Salgına karşı en önemli silahımız olan aşılama çalışmaları ise İlimiz genelinde sürmektedir.

Amasya’mızın öncü sektörlerinden olan tarım alanında geçtiğimiz yıl çok sayıda projeyi hayata geçirmiştik. Bu yıl da meyvecilik, yem bitkileri, hayvancılık ve endüstriyel üretime yönelik bitkileri desteklemeye yönelik çok sayıda proje üzerinde çalışıyoruz.

Ayrıca Ocak ayından yaşanan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen çiftçilerimize yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızdan gönderilen 25 milyon TL’lik 1. kısım ödemeler, tarımsal faaliyetleri zarar gören hak sahibi çiftçilerimizin hesaplarına kısa süre içinde yatırılacaktır.

İl Özel İdaremizin 2022 yılı için planladığı yol, altyapı, içme ve sulama suyu ile sosyal donatı işleri de belirlenen program çerçevesinde sürmektedir. Ayrıca 2023 yılında DOKAP tarafından desteklenmesi teklif edilecek projeler için son müracaat tarihi de 25 Mart 2022’dir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın projelerini bu tarihe kadar DOKAP Başkanlığına sunmaları önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, Amasya’da sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklar tarafından yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.