VALİ DR. OSMAN VAROL’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJIAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:10

VALİ DR. OSMAN VAROL’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

VALİ DR. OSMAN VAROL’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Son Güncelleme :

28 Ekim 2019 - 12:59

174 views

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde aziz milletimizin, inançla yürüttüğü Kurtuluş Savaşının sonucunda vatan aşkı, egemenlik ve bağımsızlık hasretiyle kurduğu en büyük emanetimizdir. Bu süreçte aziz milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele verdi. Mehmet Akif’in o veciz dizelerindeki gibi yüce milletimiz hep bir ağızdan ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek, vatanını korumayı ve kurtarmayı bildi.

Bugün, Aziz Milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi küllerinden çağdaş ileri bir Cumhuriyet var etmeyi başardığı gündür. Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır.

Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, topyekûn mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran bizlere bırakılmış en büyük mirastır. Bu mirası yaşatarak Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak ve daha da güçlendirmek adına aynı azim, kararlılık ve ruhla çalışmak en öncelikli görevimizdir. Aydınlık geleceğin, onurlu bir hayatın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi de olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkanları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır. Cumhuriyetimizin değerlerini, demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkelerarası amansız bir rekabetin yaşandığı yüzyılımızda ülkemiz bilgiye önem vererek, teknolojik alanda önemli başarılara imza atmış ülkeler arasında yerini almıştır dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version