ÜYELERE NEFES KREDİSİNİN DETAYLARI AÇIKLANDIAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:44

ÜYELERE NEFES KREDİSİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI

ÜYELERE NEFES KREDİSİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2020 - 10:01

274 views

ATSO Başkanı Murat Kırlangıç meclis toplantı salonunda üyelerine nefes kredisi hakkında açıklamada bulundu. Toplantıya Denizbank Amasya Şube Müdürü Hasan Hüseyin Bildik’te katıldı.
Kırlangıç nefes kredisinin detaylarını şöyle açıkladı; Sizlerin de bildiği gibi 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 virüs pandemisi ile karşı karşıyayız. Dünyanın daha önce karşılaşmadığı, farklı bir süreç içerisindeyiz.
Ülkemizde de 11 Mart tarihinde görülmeye başlanan Covit-19 virüs pandemisi ile birlikte ülkemiz ve özellikle iş dünyası zor bir dönem içerisine girdi.
Firmalar kapandı, işçi çıkartmalar yaşandı ve ekonomi çarkları durma noktasına geldi.
Amasya ticaret ve sanayi odası olarak derhal salgından etkilenen üyelerimiz ile irtibata geçerek, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini toplardık.
Toplanan sorunlar ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek, Bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne aktardık.
Türkiye’nin tamamından elde edilen sorunlar ve çözüm önerileri doğrultusunda, iş dünyasının rahatlaması açısından devletimiz tarafından Ekonomik kalkınma paketi adı altında birçok destekler hayata geçirildi.
Biz de bu süreçte Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize finansmana erişim noktasında, nefes aldırabilmek için NEFES KREDİSİ destek programını başlattık.
İş dünyasının bundan önceki yaşadığı sıkıntılı dönemlerde Oda olarak üyelerimize 40 milyon TL’lik kredi imkanı sağlayarak, elimizi taşın altına koymuştuk
Bu dönemde de odamız imkanlarını üyelerimizin hizmetine açarak yaklaşık 15 milyon TL’lik kredi imkânı sağlayıp, üyelerimizin yanında olacağız.
İş dünyasının İçerisinde bulunduğu bu zor dönemde Nefes Kredisinin hayata geçmesinde öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı RIFAT HİSARCIKLIOĞLUN’A ve zor şartlar altında risk alarak Nefes Kredisinin iş dünyamıza sağlanmasına destek veren Denizbank Genel Müdürü HAKAN ATEŞ’E şahsım ve oda olarak teşekkür ediyorum.
Bu dönemde kullanılacak olan NEFES KREDİSİ Detayları şu şekildedir; Üyelerimize yaklaşık 15 milyon TL kredi hacmi sağlıyoruz, 50.000 TL KREDİ DESTEĞİ, Yıllık %7,5 faiz oranı, 2020 yılı ödemesiz, 2021 yılı 12 eşit taksitle ödeme gibi şartları oluşmaktadır.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version