ÜLKEMİZE SIĞINAN MİSAFİRLERİMİZE YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:30

ÜLKEMİZE SIĞINAN MİSAFİRLERİMİZE YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

ÜLKEMİZE SIĞINAN MİSAFİRLERİMİZE YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ
Son Güncelleme :

30 Aralık 2019 - 9:24

122 views

İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından ülkelerini çeşitli sebeplerle terk etmek zorunda kalarak ülkemize sığınan misafirlerimize yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ’ın başkanlığındaki toplantıda İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün yanı sıra misafirlerimizin hizmet aldıkları 15 kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi ile bu alanda faaliyet gösteren 5 sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı.
Toplantıda, Irak, Afganistan, Suriye ve İran uyruklu misafirlerimizin hak ve hizmetlere erişimleri, talepleri, sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
İl Göç İdaresi Müdürü Bülent Sadal’ın toplantı gündemi hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ konuşma yaptı. Vali Yardımcısı Dağ, dünyada savaş ve çeşitli siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle zorla yerinden edinilen sığınmacı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ve millet olarak elimizden gelenin yapıldığını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından Arapça ve Farsça dilindeki tercümanlar eşliğinde kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri vermiş oldukları hizmetler, planlanan faaliyetler ve dikkat edilmesini istedikleri hususlar hakkında bilgilendirme yaparak misafirlerimizin çeşitli konulardaki sorunlarını dinlemeleri sonrası taleplerini cevapladılar.
Toplantının sonunda ise misafirlerimizden bazıları söz alarak bilgilendirme toplantısının interaktif şekilde olması dolayısıyla çok faydalı geçtiğini, kurum temsilcilerini bir arada bularak sorun ve taleplerini iletebilme imkanı elde ettikleri için çok memnun olduklarını, bu tür toplantıların daha sık yapılmasını temenni ettiklerini, ülkemizin vermiş olduğu hizmetler ve destekten dolayı müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version