ULAŞIMDA DEV PROJE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 05:13

ULAŞIMDA DEV PROJE

ULAŞIMDA DEV PROJE
Son Güncelleme :

20 Ocak 2023 - 14:12

329 views

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ilimize teşrifleriyle gerçekleştirilen Açılış Töreni’ne, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoban, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, bakanlık bürokratları, il ve ilçe protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Karaismailoğlu Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde yapımı tamamlanan Badal Tüneli’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Coğrafi konumuyla kuzey-güney yönünde Orta Karadeniz sahilini iç kesimlere bağlayan Amasya’nın doğu-batı yönünde de İran sınırından Bulgaristan’a kadar kuzey hattında önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Bu nedenle Amasya’nın hızla gelişen sosyoekonomik yapısına bağlı olarak artan şehir içi ve şehirler arası ulaşım ihtiyacını karşılayacak kara yolu yatırımlarının büyük önem taşıdığına işaret eden Karaismailoğlu, söz konusu potansiyelden en doğru biçimde yararlanabilmesi, daha da gelişmesi için proje ve eserleri hayata geçirmeye devam ettiklerini anlattı.

Bu kapsamda Kuzey Türkiye Transit Karayolu Hattı’nın 115,1 kilometrelik bölümünü oluşturan Osmancık-Merzifon yolu üzerindeki Badal Tüneli projesini hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoğlu, “Badal Tüneli, çift tüplü olarak hizmet verecek. Bağlantı yollarıyla Badal Tüneli projesinin toplam uzunluğu 4,5 kilometreye ulaşmaktadır. Proje kapsamında ayrıca toplam 345 metre uzunluğunda 4 köprü de yer alıyor. Bu bölge artık sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkmış, trafik, can ve mal güvenliği en üst seviyeye yükselmiştir.” ifadelerini kullandı.

Amasya Balal Tüneli Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Badal Tüneli’nin, yolun kış mevsimindeki çilesini bilenler için çok daha büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Sadece vakitten ve akaryakıttan yılda 21,4 milyon lira tasarruf sağlayacak, karbon emisyonunu 265 ton azaltacak bu projeyi, 760 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdik. Kalkınmanın altyapılarından olan ulaştırmada devreye aldığımız her projenin bizi 2023 hedeflerimize kavuşturma yanında ‘Türkiye Yüzyılı’na bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eksiklikleri tamamlayarak ihmalleri telafi ederek yürüttüğümüz eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri işte bu yatırımlardır. Bugün ülkemizin 81 şehrinin tamamı altyapı

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version