TYT TÜRKİYE 2.Sİ AMASYA KUTLUBEY FEN LİSESİNDEN - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:58

TYT TÜRKİYE 2.Sİ AMASYA KUTLUBEY FEN LİSESİNDEN

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2019 - 17:38

544 views

Amasya Kutlubey Fen Lisesi öğrencisi Begüm Yivli, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1.oturumu olan TYT’de Amasya il 1.si ve Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.
Bu başarının ardından Begüm YİVLİ: ” Bana göre derece yapmak 1 veya 2 senelik değil, 12 senelik bir yolculuktur. Temeli sağlam atıp, üzerine sonradan bir şeyler eklemek çok önemlidir. Ben de okul hayatım boyunca disiplinli, çalışkan bir öğrenci oldum. Kendimi şu saatte şu program yapılacak diye şartlamak yerine her gün uyandığımda o gün neler yapacağımı düşündüm ve genelde buna uydum. Çok çalıştım ama verim alabilmek için de arkadaşlarımla ailemle çeşitli etkinlikler yapmayı ihmal etmedim. 12. sınıfta ise işler daha ciddiye bindi çok fazla sosyal hayatım kalmadı. Bu sene çok çaba gösterdiğim için sınavdan çıkınca çok rahatlamış, omzumdan bir yük kalkmıştı. Sınav sonucumu öğrendim ve daha sonra bu mutlu haberi ailemle paylaştım, onlar da hak ettiğin şeylere çok şükür kavuştun ve bize bu güzel duyguyu yaşattığın için teşekkür ederiz dediler. Şu anda Koç veya Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar ya da Endüstri Mühendisliği okumayı düşünüyorum. Sonuç olarak, anaokulundan bu yana bende emeği olan tüm öğretmenlerime, sınava hazırlık süreci boyunca emeklerini esirgemeyen 12.sınıfta geldiğim ve iyi ki gelmişim dediğim Kutlubey Koleji’ne ayrıca önemli olan şeyin başarı değil ahlak olduğunu bana her zaman vurgulayan aileme ve gösterdiğim azim ve çaba için kendime teşekkür ederim. “ ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.
Kutlubey Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Ümit GÖDEK YKS Sonuçlarının ardından mutluluğunu dile getirerek; “Begüm YİVLİ’nin TYT Türkiye 2.si olması genel başarılarımızı taçlandıran, bizleri heyecanlandıran ve gururlandıran bir durum oldu. Bu başarı ve azmi için öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version