TÜRKMEN YEŞİLIRMAK ORTAOKULUNDAKİ KERMESİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 12:53

TÜRKMEN YEŞİLIRMAK ORTAOKULUNDAKİ KERMESİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

TÜRKMEN YEŞİLIRMAK ORTAOKULUNDAKİ KERMESİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

19 Ocak 2023 - 10:44

306 views

Yeşilırmak Ortaokulunda düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme” kursiyerlerinden Suna Hanımın babaannesi Hayriye Kızılaslan, erken yaşta kaybettiği kızı Fadime Kızılaslan için hazırladığı çeyiz sandığını okula eğitim için değerlendirmek üzere hibe etmesiyle okul yetkilileri ve kursiyerler tarafından kermes fikri oluştu.

 

Düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hayriye Tüfekci, okul yetkilileri ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Kermesin açılışını Müdürümü Mehmet Türkmen ve Hayriye Kızılaslan gerçekleştirdi. Türkmen konuşmasında “Babaannemiz erken yaşta vefat eden kızı için hazırladığı çeyiz sandığını, eğitimde değerlendirilmesi için okula hibe etmiştir. Okul yetkililerimizde bu fikri geliştirerek daha kapsamlı hale getirmişler ve bu kermesten elde edilecek gelirle okul kütüphanesine kitaplar alınarak kitaplık kurmaya, bu kitaplığa da Hayriye teyzemizin vefat eden kızının ismini vermeyi uygun görmüşler. Daha önce hiç karşılaşmadığım ve çok anlamlı bir kermes olmuş. Hayriye teyzemize bu güzel düşüncesi için teşekkür ederiz” dedi.

 

Yeşilırmak Ortaokulu müdürü Ayla Keskiner “Kursiyerimiz Suna hanımın babaannesi Hayriye teyzenin bu güzel düşüncesini aktardığında bizde bu konuda daha kapsamlı ne yapabilir düşüncesiyle okulumuz öğrencilerinin babaanneleri ve anneannelerini de davet ederek ürünleri zenginleştirdik ve kermes açmaya karar verdik. Ayrıca babaannemizin atık malzemeler ile yaptığı kendi ürünü de “Sıfır Atık” Projesinde değerlendirilerek aile okulundaki velilerle paylaşılacaktır. ” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, kermeste sergilenen ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Ardından okul öğrencilerinin hazırladığı kısa şiir gösterisiyle program sonlandı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version