"TÜRK MÜZİĞİNİ TANITMA VE DESTEKLEME PROJESİ"Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:45

“TÜRK MÜZİĞİNİ TANITMA VE DESTEKLEME PROJESİ”

Son Güncelleme :

31 Ekim 2019 - 8:48

197 views

Milli Eğitim Bakanlığımızca Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıtmak amacıyla uygulanan “Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi” kapsamında ilimizde seminer ve konser gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk Hanımefendi ile Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer Hanımefendinin himayelerinde uygulanan proje kapsamında Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Aylin Şengün Taşçı, “Türk Müziği Tarihi” konulu seminer verdi. Programda, öğretmen ve öğrencilere Türk müziği tanıtıldı, müziğin ve enstrümanların tarihi ve kültürel boyutu aktarıldı.

Amasya Güzel Sanatlar Lisesi korusunun da eşlik ettiği konserde ise ninni, mehter ve tasavvuf müziği ile Osmanlı sultanlarının besteleri ve unutulmayan bestekarların eserlerinden oluşan dinletiler sunuldu.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk Hanımefendi, burada yaptığı konuşmada, anlamlı bir programda bir araya geldiklerini belirterek projeyle gençlerin Türk müziğine olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer Hanımefendi, Valimiz Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu ile eşi Doç. Dr. Meltem Kösterelioğlu, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version