Türk Kızılay’ı geçici olarak yavaşlattıkları kan bağışı kampanyasına Amasyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:13

Türk Kızılay’ı geçici olarak yavaşlattıkları kan bağışı kampanyasına Amasyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Türk Kızılay’ı geçici olarak yavaşlattıkları kan bağışı kampanyasına Amasyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Son Güncelleme :

28 Şubat 2023 - 9:43

259 views
Türk Kızılay’ı geçici olarak yavaşlattıkları kan bağışı kampanyasına Amasyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türk Kızılay’ı, kan bağışı çağrısında bulundu. Çağrının ardından Amasya’da vatandaşlar Türk Kızılay’ı kan bağış merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.
Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda Kızılay kan bağış aracına gelen vatandaş formu doldurarak kan bağışında bulunuyorlar.
Türk Kızılay’ı Amasya İl Başkanı Mahmut Albayrak, “Kızılay olarak depremin olduğu ilk günde
Bölge kan bankalarında ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olsa da ilerleyen günlerde ihtiyaç olur diye kan bağışı çağrısında bulunmuştuk. Sağ olsun bütün ülkemiz seferber oldu. Kan bağışı merkezlerimizde yoğunluk oluştu. Bağışlanan kanların zayi olmaması için bağışları geçici olarak yavaşlattık. Şimdi yeniden kan bağışı kampanyası başlattık. Sağolsun Amasyalı vatandaşlarımızda kan bağışı çağrımıza kayıtsız kalmadılar. Kan bağışı için aracımızda yoğunluk oluştu” dedi.
Bu Zamanda Kan Değil Canımızı Versek Azdır
Kan vermeye gelen vatandaşlardan Hüseyin Baston, “ Ülkemiz asrın felaketi denilen bir depremle mücadele ediyor. Bizde dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde bu zor günleri beraber atlatmaya çaba gösteriyoruz. Çok yüce bir milletiz, yardım denilince canımız, kanımız fe da olsun diyoruz. Elbette kana ihtiyaç vardır. Kızılay aracını meydanda olduğunu görünce hemen geldim kan verdim. Bu zamanda kan değil canımızı versek azdır. Herkes gelsin bağışını yapsın. Allah’ım bir daha böyle felaket yaşatmasın” dedi.
Kızılay’ın tekrar kan bağışı kabul ettiğini duyunca hemen Kızılay aracına geldiğini söyleyen 18 yaşındaki Mesut Kaan ise, “ öncelikle sağlımız için kan vermenin çok önemli olduğunu biliyoruz Malum çok büyük depremler yaşadık. Kan bağışında bulunun çağrısı gelince sağ olsun herkes koştu bağışta bulundu. Tekrar bağış çağrısını Kızılay yineleyince hemen kan vermeye geldim. Yoğunlukta var. Milletimizin bu birlik ve beraberlik örneğini başka hiçbir millette göremeyiz. Yardımlarımız kardeşlerimiz için, bu günleri de atlatacağız el birliği ile inşallah. Herkes kan bağışında bulunsun diyorum” şeklinde konuştu

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.