Tuncer'den sert tepki ! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:43

Tuncer’den sert tepki !

Tuncer’den sert tepki !
Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 17:22

473 views

Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer mecliste yaptığı konuşmada, “7 yıldır Maydanoz bile yetiştiremediğiniz Sudan topraklarını düşüneceğinize, parasızlıktan ekilemeyen Türk Toprakların düşünün dedi.

Milletvekili Tuncer, “AKP’nin eski başbakanı Binali Yıldırım çiftçilere yönelik olarak; Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin. Maliyetler yüksek, mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsunuz düşünmeyin, diye söylemiş.

AKP’nin Ziraat Mühendisi ama topraktan bir haber yeni Tarım Bakanı Kirişçi ise, “Afrika’nın özellikle kuzeyinde olmasa bile güneyinde çok ciddi alanda bakir alanlar var. Bu alandaki üretimle birlikte bunu ülke olarak yapabilecek, başarabilecek durumdayız” demiş.

Sayın AKP’liler, Çiftçiye ekmeyi biçmeyi öğretmeyin onlar zaten çok iyi biliyorlar, Çiftçinin yüzde 342 zamlanan gübreyi nasıl ekeceğini, Yüzde 130 artan tohum ve elektrik bedellerini nasıl ödeyeceğini, 20 lirayı aşan Mazotu nasıl alabileceğini anlatın. Çiftçi artık laf dinlemek, boş icraat duymak istemiyor, Çiftçi artık, bizzat verdiğiniz sözleri tutmanızı, mazotu ve gübreyi yarı fiyatına vermenizi bekliyor. 7 yıldır Maydanoz bile yetiştiremediğiniz Sudan topraklarını düşüneceğinize, parasızlıktan ekilemeyen Türk Toprakların düşünün. Ve unutmayın ki siz Türk Çiftçisinin Tarım Bakanısınız.” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.