Topuz Kebap" İlgi Çekiyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:53

Topuz Kebap” İlgi Çekiyor

Topuz Kebap” İlgi Çekiyor
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2018 - 8:58

514 views

Amasya’nın Merzifon ilçesindeki tarihi bedestende faaliyet gösteren restoranda, özel olarak yaptırılan ve eskiden savaş aleti olarak kullanılan topuz üzerinde kebap servisi yapılıyor.

Eskiden bir savaş aleti olan topuz, Merzifon ilçesindeki tarihi bedestende faaliyet gösteren bir restoranda yaklaşık 10 yıldır yemek sunumunda kullanılıyor.

Ocakta 500 dereceye kadar ısıtılan topuzun ısısı, ardından yağ ile 250 dereceye kadar düşürülüyor. Topuz, daha sonra zincirle özel olarak hazırlanan tepsideki askıya asılıyor.

Topuzun sivri çıkıntılarına daha önce az pişirilmiş et çeşitleri dizildikten sonra sebze ve soslar ilave edilen “topuz kebabı”, iç pilavı eşliğinde müşterilere sunuluyor.

“Kebap, 45 dakika sıcaklığını koruyor”

Bedesten Osmanlı Mutfağı’nın şefi Şadi Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı yemek kültürünün yansıtıldığı restoranda müşterilerin beğenisine sunulan “topuz kebabı”nın önemli yer tuttuğunu söyledi.

Topuz kebabın müşterilere farklı bir lezzet sunma düşüncesinden çıktığını anlatan Çetin, “İçinde bulunduğumuz mekan bir Osmanlı bedesteni. Biz de bu mekana uyumlu olması amacıyla Osmanlı yemekleri yaptık. Eski savaş aletlerini de günümüzde yemek sunumunda kullandık. Topuz kebabımız 5 çeşit etten oluşuyor. Etlerimiz topuzun üzerinde masaya geldiğinde 45 dakika sıcaklığını muhafaza ediyor ve müşterilerimiz sıcak sıcak kebaplarını yiyor.” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.