Tokat Havalimanı yeşillendiriliyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:15

Tokat Havalimanı yeşillendiriliyor

Tokat Havalimanı yeşillendiriliyor
Son Güncelleme :

02 Nisan 2022 - 12:23

554 views

Tokat Havalimanı yeşillendiriliyor

Tokat Havalimanı’nın yeşile büründürülmesi ve gürültünün absorbe edilmesi için 140 dekar alanda 4 bin fidan dikimi yapıldı.

Orman Haftası nedeniyle Tokat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliğine Vali Dr. Ozan Balcı, Amasya Orman Böle Müdürü Halil Oflu, Garnizon Komutanı Alhan Ocak, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı,  Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, protokol mensupları ve havalimanı personeli katıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu’nun açılış konuşmasında;

‘’İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’’ anlayışıyla hareket ederek her gün bir önceki günden daha yeşil bir tokat olması için çalışıyoruz. Dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, yaptığı konuşmada, “Tokat’ımızın gelişimine ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemli katkı sağlayacak Havalimanımızın açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif ederek gerçekleştirdi. Havalimanımıza yapımında çok büyük desteği ve emeği var. Dünya Ormancılık Günü ve Haftasında günün anısına Tokat Havalimanımıza Cumhurbaşkanımızın adına ilk fidanı diktik. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Ağaçlandırmanın önemine dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Memleketin florasını faunasını, börtü böceğini,  nehrini yaylalarını, meralarını ovalarını korumak gerekir. Bu da yetmez, hayvanlarını da korumak gerekir. Vatandaşlarımızın da huzuru, refahı ve esenliği için çalışıyoruz. Projelerimizde emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından; Orman Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından; Vali Dr. Ozan Balcı, protokol mensupları eşliğinde fidanlar toprakla buluşturularak can suları verildi.

Öğleden sonraki programda;  Tokat Ulu Cami, Ali paşa Cami, Meydan Cami, Karşıyaka Cami, Erbaa Merkez Cami, Niksar Merkez Cami  önünde Cuma çıkışında;Vişne, nar incir türlerinde 10 bin adet meyve fidanı Tokat’ın meyve üretimine katkıda bulunmak amacıyla dağıtıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version