(TKDK) PROJE SAHİPLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:39

(TKDK) PROJE SAHİPLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

(TKDK) PROJE SAHİPLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme :

12 Aralık 2022 - 13:08

298 views
Çiftçilere destek vermek ve tarımsal alanda yeni projeler geliştirmek amacıyla kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) proje sahiplerine destek vermeye devam ediyor.
TKDK tarım ve hayvancılık alanında yeni projeler geliştirerek, bu sektörlerde yeni projeleri olan kişilerin ve firmaların başvurularını değerlendirmeye alarak proje sahiplerine 302 tedbiri ile özellikle tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde, makine – ekipman desteği sağlayarak üreticiye destek vererek, sürekli üretimi arttırarak, dışa bağımlılığın önüne geçilmesine katkı sağlıyor.
Son olarak TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü Sera ve haşhaş üretimi yatırımlarına destek vermeye başladı.
Karaköprü Köyü’nde yer alan, Süleyman Öksüz’e ait sera projesine 5.145.754,72 TL destek vererek 1.16 hektarlık alanda “Maydanoz” üretilecek olan yatırım hayata geçirildi.
Feyzullah Bilgen’e ait Merkez-Karaköprü Köyü’nde yer alan, 1.67 hektarlık alanda “Maydanoz” üretilecek olan sera projesinin yatırım tutarı da 5.106.716,74 TL oldu.
Haşhaş üretimi üzerine olan Haydar Yılmaz’ a ait proje de, Gümüşhacıköy-Çetmi Köyü’nde yer alıyor. Projenin yatırım tutarı 108.361,89TL.
Yine Haşhaş üretimi üzerine Özcan Demir’e ait proje ise Göynücek – Şeyhoğlu Köyü’nde yer alacak. TKDK’nın bu projeye yatırım tutarı ise 364.910,98 TL oldu. Başvuruları kabul edilen üretici ve yararlanıcıların yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerini denetler.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, öncelikli olarak kırmızı et, yumurta ve süt üreten firmalara destek veriyor. Bunun dışında kurumun destek ve hibe verdiği sektörler arasında kırsal turizm, arıcılık, bitkisel ürünler ve bitkisel üretim de yer alıyor.
TKDK’nın verdiği hibelerden faydalanmak için hibe şartlarının tamamına uyulması gerekiyor. Hibe şartları sektörden sektöre ise farklılık gösteriyor.
Program kapsamında proje başvurusunda bulunacak olan başvuru sahipleri proje başvurularını yatırımı uygulayacakları İlde yer alan TKDK İl Koordinatörlüğüne yapması gerekiyor. Yatırımın uygulanacağı İl dışında başka bir ile yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version