TASARRUFU İLKE EDİNEN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:12

TASARRUFU İLKE EDİNEN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

TASARRUFU İLKE EDİNEN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Son Güncelleme :

16 Şubat 2022 - 16:15

169 views

Amasya Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın önem verdiği ‘üretken ve tasarruf eden belediye’ prensibiyle, vatandaşlara daha güzel bir kent sunabilmek için kendi üretimleri ile onarım ve tamir çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, kent genelinde eskiyen ve onarımına ihtiyaç duyulan çöp konteynerleri, bakım ve onarımı yapılanlar ile değiştirildi. Ayrıca onarımı yapılamayan konteynerler yenileri ile değiştirildi.
Temizlik İşleri Müdürlüğünce , bakım ve onarım çalışmaları dışında çöp konteynerlerının temizlik ve dezenfektasyon işleminin de eş zamanlı olarak devam ettirildiğini belirtildi.
“Mobil ekipler iş başında”
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şehrin hem alt yapısı, hem de çevre düzenini fazlasıyla önemsediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu çerçevede hasarlı konteynerları atölyeye getirip tamir etmek zaman kaybı oluyordu. Bunu önlemek için mobil ekip oluşturduk. Bu ekibimiz hasarlı konteynerları bulundukları yerde tamir ederek zaman kaybının önüne geçmiş oluyor. Konteynerler gerek kullanım hatası gerekse de zamanla aşınmaktan dolayı hasarlı hale geliyor. Çoğunlukla amacı dışında kullanmaktan kaynaklı hasarların onarımını konteynerların bulunduğu yerlerde yapıyoruz. Günlük ortalama 15-20 konteyner tamir ediliyor. Bu sayede bir tasarrufta sağlıyoruz. Tüm ekiplerimiz 7/24 esasına uyarak halkımızın hizmetinde olmaya devam ediyor. Önceliğimiz her zaman bu şehri daha temiz daha yaşanılabilir bir düzende marka şehir olarak ilerletmektir. Bunun için ekiplerimizle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz”
Kullanılmayan malzemeler geri dönüşüme kazandırılıyor
Kullanılmayan malzemeleri geri dönüşüme kazandıran, Amasya Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü ekipleri ise maliyetleri düşürmek için, açılacak olan sosyal tesisleri kamelyaları, kedi evleri, bank ve çocuk oyun alanları üretimleri ve tüm bakım onarım işleri dahil olmak üzere bir çok çalışmayı yürüterek kıymetli Amasya halkına en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyor.
Ekipler ayrıca, dışarıya bağımlı kalmadan, iş makinelerinin de aralarında bulunduğu onlarca aracın tamiri ve bakımını yaparken demir ahşap doğrama, ,bank üretimi ve montajı, çocuk oyun gruplarının tamiri, çöp kamyonu ve konteynırların tamiri ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmaları da yerine getirerek halkımıza hizmet ediyor.
Başkan Sarı, Makine İkmal Müdürlüğünde bulunan tamir-bakım, oto elektrik, kaynak, lastik, boya ve marangoz atölyelerinde muazzam bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version