SULUOVA’DA 15 TEMMUZ PROGRAMI BELİRLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:28

SULUOVA’DA 15 TEMMUZ PROGRAMI BELİRLENDİ

SULUOVA’DA 15 TEMMUZ PROGRAMI BELİRLENDİ
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2018 - 8:37

212 views

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK’ Suluovalı hemşehrilerini Demokrasi Ve Birlik Günü Etkinliklerine Davet Etti.

Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde çeşitli anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, tüm hemşehrilerini etkinliklere ve tutulacak demokrasi nöbetine davet etti.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüyle ilgili 13-15 Temmuz günleri arasında sürecek anma etkinlikleri programının belli olduğunu belirten Başkanımız Fatih ÜÇOK, “Suluova olarak 15 Temmuz gecesini nöbette geçireceğiz.”dedi.

15 Temmuz’un yıldönümünde Suluova’da, “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Birlik Günü” kapsamında İlçe Kaymakamlığı ile birlikte bir dizi programlar düzenleneceğini ifade eden Başkanımız Fatih ÜÇOK; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapılacak olan “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Birlik Günü” dolayısıyla ilçemizde bir dizi anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.” İfadelerini kullandı.

13-15 Temmuz Haftası Anma Programı:

-13 TEMMUZ 2018 CUMA

13 Temmuz 2018 tarihinde saat 11.30’da Suluova Kaymakamlığı ve Belediyemiz organizesinde ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile Belediye şehitliği ziyaret edilecek, ilçe müftülüğünce Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar okunacaktır.

Saat 12.00’de Cuma namazı öncesinde Suluova Hacı Mustafa Camii’nde Müftülükçe mevlidi şerif okunacak ve akabinde camii çıkışında belediyemizce ikramlarda bulunulacak.

-14 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ

14.07.2018 Cumartesi günü saat 19.00’da Amasya Pirler parkında Sayın Valimizin himayelerinde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlenecek.

-15 TEMMUZ 2018 PAZAR

15.07.2018 tarihinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanında anma etkinliği gerçekleştirilecektir. 15 Temmuz Pazar günü akşam namazı öncesinde İlçemiz Şeker Camii bahçesinde toplanılacak, tören alanına kadar Demokrasi yürüyüşü yapılacak, akşam namazı sonrasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Kuranı Kerim Tilaveti okunacak, 15 Temmuzu anlatan sinevizyon gösterisi yapılacak. Yatsı namazı sonrasında semazen gösterisi, mehteran takımı ve ilahi ekibinin seslendireceği ilahiler eşliğinde program devam edecek.

Gece Saat:00.13’den itibaren ise ilçe genelindeki ki bütün Camiilerde İlçe Müftlüğü tarafından Sela okutulacak ve dualar yapılacaktır.

Gece Saat:02.00’da ise Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmalar Belediye Başkanlığınca meydandaki sinevizyondan canlı olarak yansıtılacaktır.

Devamında ise Şeker Camii’nde Sabah namazı halkla birlikte olarak icra edilecektir.15 Temmuz günü başlamak üzere “Demokrasi Nöbetleri” tutulacak ve bu nöbetler Cumhurbaşkanımızın belirleyeceği tarihe kadar devam edecektir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.