Suluova ilçesinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:09

Suluova ilçesinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı.

Suluova ilçesinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı.
Son Güncelleme :

22 Şubat 2023 - 13:06

213 views
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde olduğu gibi Amasya’nın Suluova ilçesinde de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı.
2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022’de başlayan ve 20 Ocak’ta sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat’ta açılacaktı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan ve bölgedeki 11 ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilmişti.
Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle uzatılan yarıyıl tatilinin ardından Depremden etkilenen iller dışındaki Amasya’nın da içinde olduğu 71 ilde bugün itibariyle tüm kademelerde başlayarak ders başı yapan öğrencilerle bir araya geldiler.
Başlayan ikinci dönemin ilk gününde Mehmet Bilgili, Zübeyde Hanım ve Cumhuriyet okullarında eğitime başlayan öğrencileri ziyaret eden Kaymakam Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, ikinci dönem eğitim-öğretimin hayırlı olmasını diledi.
İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde çocuklar ve aileleri kadar öğretmenlerimizin de hassas olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Davu, okulların evlatlarımızın ikinci yuvası olduğunu hatırlatarak ilk derste konu öğretimine başlamak yerine çocukların yaşadıklarını ve hissettiklerini dinlemenin çok daha uygun olacağını ifade etti. Ayrıca “Okullarımıza deprem bölgesinden gelen misafir öğrencileriz bulunmaktadır. Suluova eğitim camiası olarak onlara koşulsuz sevgi ve kabulle en iyi şekilde ağırlamak için tüm eğitim kadromuzla elimizden geleni yapacağız” dedi.
Suluovayenihabergazetesi

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version