STK'DAN AMİRALLERİN BİLDİRİMİNE TEPKİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:38

STK’DAN AMİRALLERİN BİLDİRİMİNE TEPKİ

STK’DAN AMİRALLERİN BİLDİRİMİNE TEPKİ
Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 11:22

159 views
STK’DAN AMİRALLERİN BİLDİRİMİNE TEPKİ
10 STK adına Amasya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç açıklama yaptı.
Kırlangıç Değerli Basın Mensupları,
Şehrimizi temsil eden 10 sivil toplum kuruluşu olarak
demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneği kabul etmediğimizi ifade etmek için karşınızdayız.
Demokrasi ve hukuk hepimizin ortak değeridir. Bu değerlere yapılan her türlü saldırıya karşı durmak demokrasi ve hukukun ortak sorumluluğudur.
Değerli Basın Mensupları,
Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup, muhtıra çağrışımlı bir açıklamayla millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.
Bizlerde burada bulunan demokrasi sevdalısı sivil toplum kuruluşları olarak; 15 Temmuz’u yaşayan bir nesil olarak; Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin karşılarında olduğumuzu beyan ediyoruz.
Nasıl ki; 15 Temmuz gecesi, meydanlarda, Demokrasimize, Özgürlüğümüze kast eden bu saldırıya karşı dik durduysak, canımız pahasına savunduysak İşte bugün de her zaman olduğu gibi devletimizin ve milli iradenin yanındayız.
Son 1 yıldır pandemi ile mücadele eden ülkemiz ve ekonomimiz bu tip mesnetsiz açıklamalarla yara almaktadır.Sağlık çalışanlarımız salgınla mücadelede hayatlarını ortaya koyarken Ekonomiye yön veren sektörlerimiz ekonomik olarak zor durumdayken ve hayatta kalma mücadelesi verirken, İşçiler ve çalışanlar ekmek parasının peşindeyken, herkesin devletine, milletine sahip çıktığı bu zor süreçte devletin her türlü imkânına ve avantajlarına sahip 104 emekli amiral tarafından milli iradeye yapılan bu çirkin saldırıyı kabul etmiyoruz
Daha önce de söylediğimiz gibi Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardeşliğimiz Geleceğimizdir. Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan en önemli unsur birlikteliğimizdir.
Birlik ve beraberliğimizle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de atlatacağız. En zor koşullar altında bile rehavete kapılmadan, çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini düstur edinen sivil toplum kuruluşları olarak demokrasiyi ve milletin iradesini savunmaya
devam edeceğiz.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version