Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un Veda Mesajı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:17

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un Veda Mesajı

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un Veda Mesajı
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 11:52

227 views

 

Yavuz’un Valilik yaptığı Trabzon Şehri’nden Şehzadelik yaptığı Amasya Şehrine gelmeme Şehr-i Güzel Amasya’yı ,Amasya’nın güzel insanlarını tanımama fırsat veren başta, Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanım Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK Hanımefendiye minnetlerimi sunarım.

Kısa görev süremde, kadim ve asil Amasya’mızın Valisi Sayın Mustafa MASATLI’ya, Milletvekilleri Sayın Levent KARAHOCAGİL ve Hasan ÇİLEZ’e , Belediye Başkanı Sayın Mehmet SARI’yahasseten, daire amirlerine ve mesai arkadaşlarımıza, basınımıza, muhtarlarımıza, halkımıza özellikle teşekkür eder en derin saygılarımı sunarım.

  • Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı; tasfiye kararı çıkarıldı, ödenek temin edildi, ihale yapılarak yer teslimi yapıldı. Temmuz 2021’de hizmete açılması hedefleniyor.
  • Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi; apartman altında, bahçesiz, 20 kapasite ile açılan Kuruluşun daha nitelikli yere taşınması ve kapasitesinin arttırılması için, Amasya Belediyesine ait Bahçeleriçi Mahallesindeki taşınmazın (8 nolu Kültür Evi) tahsisi alındı, tadilat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yazışmalar yapıldı ve çalışmalar devam ediyor.
  • Aktif Yaşam Merkezi ve Yaşlı İlk Kabul Merkezi; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait Hacı İlyas Mahallesindeki taşınmazın tahsisi alındı, tadilat işlemleri yapıldı, tefrişi yapıldı, kullanıma hazır halde beklemektedir.
  • Huzur Evi ve Çocuk Kamp Merkezi en çok yaşlı nüfusu barındıran Amasya İli’ne ait gelecek perspektifi oluşturmak amacıyla Boğazköy’de temin edilen taşınmaz iade edilmiş daha nitelikli olan İpekköyKaracali Mevkiinde meyvelik taşınmazın tahsis işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca çocuk meyve sebze toprak kampı için proje hazırlanmış hazırlanan projenin ön başvurusu kabul edilmiştir.
  • Bedensel Engellilere Yönelik Özel Bakım Merkezi; Amasya İline marka özellikli bu kuruluşu kazandırmak aynı zamanda yaşlı ve engelli kuruluşlarında sıra bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü ile Amasya Belediyesine ait Gözlek Kaplıcalarının bedensel engellilere yönelik özel bakım merkezine dönüştürülmesi süreci başlatılmış tadilat ve inşaat işleri devam etmektedir.
  • Taşova Engelsiz Yaşam Merkezi; 2021 yatırım programına giren merkezin ihale için yeterli ödeneği temin edilme çalışmaları devam etmekte olup, eksik olan proje değişikliği işlemleri başlatılmış, cins değişikliği ve imar tadilatları yapılmıştır.
  • Çocuk Destek Merkezi, Çocuk İlk Kabul Birimi ve Çocuk İzlem Merkezi; Amasya İlinde olmayan ve aciliyet arz eden bu üç Kuruluş için çalışmalar devam etmektedir.

Çocuk Destek Merkezi için Suluova Eski Diş Hastanesinin tahsisi sağlanarak tadilat işlemleri tamamlandıktan sonra hizmete açılması düşünülmektedir. Çocuk İlk Kabul Birimi için Yeşilırmak Çocuk Evleri Sitesi bahçesinden uygun yer teklifi yapılmış, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne proje çalışması yapması için yazı yazılmıştır.Çocuk İzlem Merkezi için İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler devam etmektedir. Salgın nedeniyle yeterli hız yakalanamamıştır.

Kadın, çocuk, yaşlı, engelli, şehit ailesi, yoksul çalışmalarının yanında bu yaptıklarımızdan “bir Tonyalı geldi geçti gök kubbede hoş seda bıraktı” denilirse mesudum.

Yeni görev yerim, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü emri olup, bir Amasyalı olarak tüm Amasyalı hemşehrilerime kapımın açık olduğunu ifade ederek esenlikler dilerim.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version