Sokak hayvanları çok yakında modern barınaklarına kavuşacak - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:28

Sokak hayvanları çok yakında modern barınaklarına kavuşacak

Sokak hayvanları çok yakında modern barınaklarına kavuşacak
Son Güncelleme :

27 Ekim 2021 - 9:47

153 views

Amasya Belediyesi ekipleri, 12 bin metrekare alana inşa edilecek ve içinde modern hayvan hastanesinde olacağı, hayvan barınağının çalışmalarını sürdürüyor
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı: “Bu proje bittiği zaman Türkiye’de tek olacak. Tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir tesis olacaktır”
“Türkiye’de doğal alanda barınak kuran tek belediyeyiz”
İlkleri gerçekleştiren bir belediye olduklarını belirten Başkan Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Geldiğimiz günden beri ağzımızdan çıkan sözlere riayet edeceğimizi, vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere güvenmelerini arzu ediyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirirken sadece insanları değil şehrimizde beraber yaşadığımız hayvanlarımızı da unutmuyoruz. İmzasını atacağımız modern hayvan barınağının ihalesini gerçekleştirdik. İnsanlar için nasıl TOKİ’ler yapıyorsak hayvanlar için de huzurla, konforlu bir şekilde yaşayacakları güzel bir mekân hazırlıyoruz.12 bin metrekare alana inşa edilecek olan bu alanda hem sokak hayvanlarına sahip çıkılacak hem de uzun süreli evinden ayrılan vatandaşlarımız hayvanlarını buradaki barınağımıza emanet edebilecekler” diye konuştu.
“Hayvanlarımız doğal ortamda, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayacaklar”
Amasya’da hayvanların yaşam standartlarını artırabilmek için modern bir hayvan hastanesi kurduklarını vurgulayan Sarı konuşmasının devamında;
“Tarım ve Orman Bakanlığından 49 yıllığına belediyemize tahsis ettiğimiz hayvanların sağlık durumlarının düzenli bir şekilde kontrol edilmesi için bakım odaları ve ameliyathaneler bulunmaktadır. Hayvanlarımız doğal ortamda, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayacaklar. Doktorlarımız, hemşirelerimiz her daim rutin kontrollerini gerçekleştirecek. 9-10 milyon civarında maliyeti olan barınağın bir kısmını OKA’dan aldığımız destekle, geri kalan kısmını da belediyemiz tarafından karşılayacağız. Verdiğimiz sözlerden bugün bir sözümüzü daha icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje tamamlandığında tüm hayvanlarımızın yaşam kalitesi yükselecektir. Şehrimizdeki hayvan severlerden desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Tatile giderken hayvanlar bırakılabilecek”
Bünyesinde hayvan hastanesinin de yer alacağı barınakta sahiplendirmede yapılabileceğine değinen Başkan Sarı, “Vatandaşlarımız istedikleri hayvanı sahiplenip, dilerlerse tatile giderken hayvanlarını barınağımıza emanet edebilecekler” diye konuştu.
Pandemi sürecinde sokak kedileri için oluşturdukları kedi evlerine mama bırakmayı sürdürdüklerini anlatan Sarı, “Dışarıda bizim desteğimize ihtiyacı olan hayvanlar var. Onları da toplayıp mevcut barınağımıza getiriyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.