SİZLER, GÖNLÜMÜZÜN SULTANI BAŞIMIZIN TACISINIZ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:08

SİZLER, GÖNLÜMÜZÜN SULTANI BAŞIMIZIN TACISINIZ

SİZLER, GÖNLÜMÜZÜN SULTANI BAŞIMIZIN TACISINIZ
Son Güncelleme :

27 Şubat 2023 - 14:26

221 views
Kahramanmaraş merkezli depremde can, mal kaybı yaşayan ve Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya’da da misafir edilen depremzedeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ilk günden itibaren yaraları sarmaya devam ettiklerini söyledi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, deprem bölgelerinden kente gelen depremzedelerin kaldığı Sultan Beyazıd Yurdu, Amasya Üniversitesi Misafirhanesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Misafirhanesi, Polisevi, Öğretmenevi, Orman İşletme Misafirhanesi ve DSİ Misafirhanesi’ni ziyaret ederek, onların yanlarında olmaya devam ediyor. Depremzedeler de Başkan Sarı’ya teşekkür ve dua ederek, “Amasya halkına, başkanlarına teşekkür ediyoruz. İlk Amasya halkı yetişti bize, Allah razı olsun” dediler.
‘BU ŞEHİR SİZLERİ ÇOK SEVECEKTİR’
Bölgeden Amasya’ya misafir olarak gelen depremzedelere bu şehir sizleri çok sevecektir ifadelerine yer veren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Ülkece bizi hüzne boğan deprem afetinden bahsedip, yaranızı yenilemek istemiyorum. Kaderimizi yaşıyoruz. Hayat dediğimiz süreçte tüm insanlar olarak bize verilen rolü oynuyoruz. Cenabı Hak bize neyi takdir eyledi ise biz onu hayatımızın içerisinde icra ediyoruz. Hikmetinden sual edilmeyeceğini elbette biliyoruz. Ama her zaman dualarıma eklediğim gibi diyorum ki Ya Rabbi sen bizleri bilinir bilinmez, görünür görünmez doğal afetlerden muhafaza eyle diyorum. Dualarımızın ardından bize düşen, siz misafirlerimizi bir annemiz, bir babamız bir kardeşimiz bir evladımız olarak kabul edip, elimizden geldiğince size gurbeti hissettirmemektir ve bir takım sıkıntılarınızı paylaşabilmektir. Biz de biliriz elbet yaralarınıza merhem olamayız, gönül sevdanızdaki acıyı geçiremeyiz, biz de biliriz gönlünüzdeki sevda olan Malatya, Hatay, Adana, Kahramanmaraş Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Osmaniye’yi her hatırladığınızda gözünüzden yaşların aktığını. Belki o yaşlara mani olamayız ama bir mendil uzatmak bizim boynumuzun borcudur. Sizlerle bir arada olmaktan, sizlere yaren olmaktan, gönül dostu olmaktan canı gönülden huzur duyuyorum. Geçmiş zamanlarda bizlerde memleketimizden helal rızık kazanabilmek için ayrıldık. Ama gönlümüz hep memleketimize hasret kaldı. Memleket dediklerinde gözyaşlarımız sel oldu. Şimdi bu güzel memleket siz güzel vatandaşlarımıza kapılarını gönüllerini sonuna kadar açtı. Bu şehir sizleri çok sevecektir baş tacı edecektir. İstediğiniz kadar burada misafirimizsiniz. Şartlar zuhur ettiği zaman gitmek isteyen vatandaşlarımız elbette gidecektir. Lakin kalmak isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Hepinizden helallik dileyerek başımın tacı olduğunuzu tüm kalbi duygularımla bir kez daha ifade ediyorum ve diyorum ki sizi memleketinizdeymiş gibi hissettirmek bizlerin boynunun borcudur” dedi.
Başkan Sarı konuşmasının ardından deprem bölgesinden gelen çocuklar ve gençlere çeşitli hediyeler dağıttı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.