SENLİK BENLİK YOK BİZDE, BİZ MUHAMMED’İN ÜMMETİYİZAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:01

SENLİK BENLİK YOK BİZDE, BİZ MUHAMMED’İN ÜMMETİYİZ

SENLİK BENLİK YOK BİZDE, BİZ MUHAMMED’İN ÜMMETİYİZ
Son Güncelleme :

12 Eylül 2019 - 17:57

359 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye ile Cem Vakfı tarafından işbirliği içerisinde gerçekleştirilen “Aşure” etkinliğine katıldı.

Amasya Belediyesi ile Cem Vakfı Amasya Şubesi tarafından düzenlenen “Aşure” etkinliği Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Başkan Sarı’nın yanı sıra Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban ve İsmail Kazan, MHP Amasya İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mesut Ünal, MHP Amasya İl Genel Meclis Üyesi Salih Emre Gökçe, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip, Amasya Belediye Meclis Üyeleri Av. Gönül Cebeci ve Ömer Ünal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken, Belediye Kültür Müdürü Fatih Yancı, Sosyal İşler Müdürü Berati Kaynar, İmar İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Kesler, Cem Vakfı Amasya Şube Başkanı Haydar Kılıç, Cem Vakfı (Dedesi) Nesimi Aktaş, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Cem Vakfı Amasya Şube Başkanı Haydar Kılıç günün anlamına binaen bir konuşma yaptı.

Etkinlikte Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şöyle konuştu; “Muharrem ayımızı ve ‘aşure’ günümüzü kutluyorum. Muharrem ayı ehemmiyeti önemli olan mühim aylarımızdan birisidir. Biliyorsunuz; Dinimizde bu mübarek ayda savaş yapılması dahi men edilmiştir. Onun için bu ayın kendi içerisindeki özellikleri, güzellikleri, acısı, tatlısı elbette ki olmuştur. Bize düşen ehli beyti sevmek, ashabı kiramı sevmek ve en azından ehli beytin isimlerine hürmet etmektir. Bu manada benim her zaman söylediğim bir söz var benim Diyoruz ki; “Muhammed’iz Aliyiz bir aşkın aleviyiz, Senlik benlik yok bizde, biz Muhammedin ümmetiyiz” bu saatten sonra kimse bu milleti dedikodu, fitne, fesatla ayrıştırmak gibi bir gücünün olabileceğini tahmin etmiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye konservatuarı tarafından mini bir konser verildi. Akabinde ise Belediye Başkanı Sarı ve Protokol Üyeleri etkinliğe katılanlara aşure dağıtımı gerçekleştirdiler.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version