Şehitliklerde Hüzünlü Bayram - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:23

Şehitliklerde Hüzünlü Bayram

Şehitliklerde Hüzünlü Bayram
Son Güncelleme :

22 Ağustos 2018 - 9:42

327 views

SamsunAmasya ve Çankırı‘da şehit yakınları ve vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde şehitlerin mezarlarını ziyaret etti.

Samsun Asri Mezarlığı’ndaki şehitliklerini ziyaret eden şehit aileleri ve vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okudu, şehitler için dua etti.

Ziyarette bazı şehit yakınları mezar taşlarını yıkadı, çiçekleri suladı. Şehit anneleri, çocuklarının kabri başında gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit polis memuru Tuncay Karataş‘ın annesi Rediye Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı acının hala taze olduğunu söyledi.

Oğlunun 2001 yılında Taksim‘de canlı bombayı yakalarken vatanı için şehit olduğunu dile getiren üç çocuk annesi Karataş, “Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Ne askerimiz ne polisimiz bundan sonra şehit olsun, zor bir şey. Allah askerimize polisimize yardım etsin.” dedi.

Acısını yüreğinde yaşadığını ifade eden Karataş, “26 yaşındaydı daha, hiç gününü görmedi. Üç aylık evliydi, üç aylık polisti. Dünyadan muradını alamadan şehit oldu. Her gün aynı acıyı yaşıyorum. Ambulans gördüğüm zaman, sirenlerin çaldığını duyduğum zaman oğlum aklıma geliyor. Benim için bugün olmuş gibi acım.” diye konuştu.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version