Şehitler İçin Suluova Okullarında Anlamlı Saygı Duruşu - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 08:14

Şehitler İçin Suluova Okullarında Anlamlı Saygı Duruşu

Şehitler İçin Suluova Okullarında Anlamlı Saygı Duruşu
Son Güncelleme :

18 Ocak 2024 - 13:40

55 views

Suluova’da, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen dokuz askerin ardından, tüm okullarda düzenlenen saygı duruşuyla birlikte, öğrencilere vatan sevgisi ve şehitlik anlayışı aşılandı.

Suluova Okulları Bir Dakikalık Saygı Duruşuyla Şehitlere Veda Etti

Amasya’nın Suluova ilçesindeki okullar, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan dokuz askerin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kullanımı Nasıl Yorumluyor?

İlçedeki Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu anlamlı etkinlikte öğrencilere ev sahipliği yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, öğrencilerle birlikte Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Şehitlerimizi Anma Töreni

Program öncesinde yapılan saygı duruşuna katılan öğrencilere hitap eden Davu, “Çocuklarımızın vatanlarına, milletlerine ve şehitlerine olan saygısını gelecek kuşaklara taşımak ve farkındalık oluşturmak için ülke genelinde olduğu gibi ilçemizdeki tüm okullarımızda da haftanın ilk ders zili öncesi saygı duruşunda bulunduk” dedi.

Vatan Sevgisi ve Bilinçlendirme

Ahmet Davu, konuşmasında vatan sevgisi ve şehitlik makamının önemine vurgu yaparak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Pençe Kilit Harekatı’nda şehit düşen 9 şehidimiz ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Minnet ve Şiirle Anma

Müdür Davu, Mehmet Akif Ersoy’un “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda” şiirine atıfta bulunarak, Türk bayrağı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrencilerin ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Katılım ve Birlikte Anma

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu’nun yanı sıra Şube Müdürü Hüsamettin Elmas, Nurullah Fırat, Okul Müdürü Adem Aslan, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Suluova’daki bu anlamlı etkinlik, şehitlere olan minnet ve saygının bir ifadesi olarak gerçekleşti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.