Şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verildi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:47

Şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verildi

Şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verildi
Son Güncelleme :

21 Mart 2022 - 16:43

219 views

Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verildi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevinde düzenlenen yemek programına katılan Kaymakam Ali Cemal Altınöz, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Altınöz, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin sıradan bir zafer olmadığını, ecdadın canıyla, kanıyla ve imanıyla yazdığı bir destan olduğunu söyledi. Ecdanın aldığı zaferlerle dünya tarihini de değiştirdiğini vurgulayan Altınöz, şunları kaydetti: “Çanakkale’de ecdadımızın göstermiş olduğu muhteşem direniş, diz çökmeden göstermiş olduğu müthiş irade ve bu iradeyle mağlup ettiği ülkeler, aynı zamanda dünya tarihinin de değişmesine ve coğrafyamızda birçok önemli olayın olmasına da vesile olmuştur.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ise “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan uğruna, bu toprak uğruna ebediyete, mukadeseya emanet ettiniz. Bunun bu dünyada herhangi bir karşılığı devletimizin, milletimizin sizler için yapacağı hiçbir şey onun yerini dolduramaz. Bu topraklara sahip çıktıkları için, bu toprak ile bütünleştikleri için bu toprak üzerinde oynanan oyunları bozmak için kanlarından canlarından bu devlete bir şeyler verdikleri için onların yanında olacağız” dedi. Yemek Programına Kaymakam Ali Cemal Altınöz, Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Jandarma Komutanı Aziz Bektaş Kaymak, İlçe Emniyet Müdürü Bayram Delak, Kurum Müdürleri Ve Şehit yakınları ile gaziler katıldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.