- Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 19:00

SARI: “TÜRK TARİHİNİN YENİDEN YAZILMASINDA ECDADIMIZIN ROLÜ BÜYÜK”

SARI:  “TÜRK TARİHİNİN YENİDEN YAZILMASINDA ECDADIMIZIN ROLÜ BÜYÜK”
Son Güncelleme :

13 Haziran 2020 - 10:06

147 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı; 12 – 22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış programı kapsamında çelenk sunma törenine katıldı. Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sonrası konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran’da ilan ettiği ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ifadesinin yer aldığı Amasya Tamimi’nin Milli Mücadele’nin mihenk taşıdır. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve maiyetindeki muhterem heyetinin Amasya’mıza teşriflerinin 101. inci yılını anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün ülkemiz ve Amasya için son derece kıymetli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce Samsun’a çıkışıyla başlayan istiklal mücadelesi süreci gerçek mana ve muhtevasını Amasya’da kazanmıştır. Bundan dolayı gururluyum, mutluyum. Şehzadeler şehri olan Amasya’mız bugüne kadar pek çok sevince ve hüzne tanıklık etmiştir. Türk tarihinin yeniden yazılması ve Türk milletinin talihinin değişmesinde ecdadımızın çok büyük katkısı olmuştur. Hürriyet ve bağımsızlığımızda büyük katkıları olan ecdadın torunu olmaktan ne kadar iftihar etsek azdır. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya gelişinin 101 inci yılı. O geliş sıradan bir geliş değildi. Bu geliş sırrın ifşa edileceği, niyetin beyan edileceği bir gelişti. Bayraksız, ezansız ve Kuran’sız bir hayatı hiçbir zaman düşünmemiş olan şanlı milletimiz için son derece kıymetli bir gelişti. O sebeple kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, yaşlımız o kutlu gelişi hiçbir zaman unutmamalıyız. Anadolu’yu yeniden vatan haline getirirken ödediğimiz bedel unutulmamalı” dedi.
AMASYA ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ
101’inci yıl gururunun sevincini paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Biz, 101 yıl önce küçük kıyameti yaşayan bir milletin evlatlarıyız. Yıllarca, varlıktan yokluğa düşmenin girdabında boğuştuk. Ecdadımızın yaşadığı acı hadiselerden ders çıkarmalı ve geleceğimizi ona göre planlamalıyız. Bizler bu topraklarda acılarımızla yoğrulduk, sevinçlerimizle karıldık. Bin yıllık mazimizle, bu toprakların bir parçası olduk. Biz örfü, adeti, töresi olan, ülküsü, inancı, iddiası olan bir milletiz. Yaşadığımız yerlere ad verdik, eser diktik, iz bıraktık. Nakış nakış işlediğimiz bu toprakları vatanımız haline getirdik. Üzüntümüzü ve sevincimizi birlikte yaşadık. Kan kustuk ama hep kızılcık şerbeti içtiğimiz söyledik. Asla şerefimizden, haysiyetimizden taviz vermedik. Vermeyeceğiz. Çünkü bugün şerefinden taviz veren, yarın zillete düşer. Bir olursak, iri oluruz, diri oluruz. Millet olarak bize hasımlık değil, hısımlık yakışır. Tarihimiz, Kültürümüz, inancımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Amasya ülkemizin gözbebeği. Birlikte sahip çıkmalı ve güzelleştirmek için birlikte gayret etmeliyiz. Bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bunda dedelerimizin, ninelerimizin hakkı olduğunu unutmamalıyız. Bu noktada Amasya’mıza hizmet eden bütün büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Hürriyet ve bağımsızlığımız uğruna canını feda etmekten çekinmeden mücadeleye atılan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Paşamızı ve muhterem silah arkadaşlarını dualarla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Bağımsızlığımız ebedî olsun. Devletimiz bir daha kötü günler görmesin” diye konuştu.
Çelenk sunma programı sonrası Başkan Sarı, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Gazi Paşayı Amasya’da karşılayan heyetin isimlerinin yer aldığı tabelayı Yavuz Selim Meydanı’nda bulunan alana astı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.