SARI: ‘SALGIN NEDENİYLE BU YIL BURUK BİR 23 NİSAN GEÇİRECEĞİZ’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:26

SARI: ‘SALGIN NEDENİYLE BU YIL BURUK BİR 23 NİSAN GEÇİRECEĞİZ’

SARI: ‘SALGIN NEDENİYLE BU YIL BURUK BİR 23 NİSAN GEÇİRECEĞİZ’
Son Güncelleme :

22 Nisan 2021 - 11:11

161 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
TBMM’nin açılışından tam 101 yıl sonra insan ve toplum sağlığını vahim derecede tehdit eden bir virüs musibetine karşı topyekün mücadele ve mukabele edildiğini söyleyen Başkan Sarı mesajında;
“Bu şartlar muhtevasında, hem ülkemiz hem de bütün dünya yeni tip koronavirüsün tesir ve tevzi alanını daraltmak, aynı şekilde salgının kesif saldırısını durdurmak için adeta teyakkuz halindedir. İçinden geçtiğimiz hassas ve kırılgan dönem gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101. Yaşını coşku seli, heyecan dalgası ve yoğun katılım eşliğinde ifa ve ifade edememenin burukluğu da herkesin malumu, hepimizin ana mevzusudur. Yine de gururumuz tarifsizdir. Büyük Millet Meclisi, bozkırın orta yerinden geleceğe açılan millet şaheseri, kara bulutların, kahredici buhranların arasından sivrilip pırıl pırıl parlayan bağımsızlık ve demokrasi şahikasıdır. 23 Nisan 1920’de Ankara’nın Ulus semtinin meskun taş binasında, geçmiş geleceğe bağlanmış, milli kader milliyetçi kararla bütünleşmiş, egemenlik emin ve ebedi sahibiyle birleşmiştir” dedi.

‘İLK MECLİSİN MANEVİ HARCI DUALARLA, SALAVATLARLA, KUR’AN-I KERİM TİLAVETLERİYLE KARILMIŞTIR’
İlk Meclisin, aziz Türk milletinin ruh kökünden doğduğunu, daha da önceliklisi milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olduğunu, kurtuluş ve kuruluş umutlarının meşruiyet ve mefkure hüviyetiyle bayraklaştığını belirten Sarı; “Kıt imkanlarla kutlu bir iradenin tezahürü, yokluk ve yıkım safhasından, hayat ve varlık sahasına geçişin teşkilatlı, temkinli ve tedarikli hedefleri imanla, irfanla, itimatla temin edilmiştir. Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi ve mukaddemesidir. Aynı zamanda milli beka haklarımızın, milli istiklal özlemlerimizin kararlılıkla ve kahramanca müdafaa edildiği tarih kürsüsü, millet eseri, demokrasi beşiğidir. İlk Meclisin manevi harcı dualarla, salavatlarla, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, ihlaslı ve milli gönüllerle karılmıştır. Bir cuma günü, kurbanlar kesilerek, yüksek katılım eşliğinde ve büyük ümitler bağlanarak Türk milletinin zalimlere teslim olmayacağı, tarih sahnesinden çekilmeyeceği hem asrın idrakine söyletilmiş, hem de yedi düvele ilan edilmiştir. İlk Meclisin muhterem mebusları değişik fikir ve düşünce mecralarından, farklı farklı sosyal ve siyasi muhitlerden doğup gelseler de hepsi vatanseverlik ortak paydasında buluşmuş, düşman karşısında hepsinin seda ve sevdası bir ve aynı olmuştur. Nitekim ilk Meclis tarihi özellikleri ihtiva eden vatan ve vicdan görevini layüsel şekilde değil layık-i veçhileyle yerine getirmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ordular kurup yöneten kudretli ve kumandan bir Meclistir. Savaşlar kazanan muhkem ve muzaffer bir meclistir. Siyaset üreten, hedefler belirleyen, müzakere ve mutabakatla kanunlar yapan hür ve demokratik bir meclistir. Memleket ve millet davasını her şeyin önünde ve üstünde gören iradeli ve inançlı bir meclistir. Hiç kuşku yok ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi hem bir asır önce hem de 15 Temmuz’da işgalcilere direnen, istila emelleri karşısında devleşen Gazi bir meclistir. Elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye’dir, Türk milletinin ta kendisidir. Kurucu kahramanlar, en çetin anların vaziyet ve vahametine takılmadan meşruluk ve hukukilik arayışından taviz vermemişlerdir. Atılan her adım, alınan her karar, tayin ve tespit edilen her amaç aziz milletimizin irade keyfiyetine dayanmış, temsil kemiyetiyle taçlanmıştır. Gazi Meclis Türk milletinin muazzam bir başarısı, şeameti her seferinde yerle bir eden şehadet bilincinin emanetidir” diye konuştu.

‘RAMAZAN BAYRAMI’NDA KUCAKLAŞMA ÜMİDİYLE’
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Başkan Sarı mesajının devamında; “Manevi ikram ve bereketiyle müşerref olduğumuz Ramazan-ı Şerife’mizin mübarek olmasını, Türk milletine ve Türk-İslam dünyasına hayır, huzur, sükunet ve dirlik getirmesini niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’nda kucaklaşma ümidiyle birlikte, salgının en aza çekilerek hayatın normale dönmeye başlaması yürekten temennimdir. Ayrıca TBMM’nin ilk Başkanı, ilk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Aziz Atatürk’e, Türk milletinin mukaddesat hazinesinde bulunan tüm kahramanlarımıza, ilk Meclisin fazilet timsali saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün şehitlerimize şükran ve minnet hislerimle Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.