SARI: ‘ORGAN BAĞIŞI, ‘BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ’ SÖZÜNÜN KARŞILIĞIDIR’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:06

SARI: ‘ORGAN BAĞIŞI, ‘BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ’ SÖZÜNÜN KARŞILIĞIDIR’

SARI: ‘ORGAN BAĞIŞI, ‘BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ’ SÖZÜNÜN KARŞILIĞIDIR’
Son Güncelleme :

04 Kasım 2021 - 11:20

164 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Organ bağışı benim nezdimde vatansever Türk milletimiz tarafından kullanılan ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ sözünün karşılığıdır” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım tarihlerinde kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle AVM içerisine açılan stattı ziyaret eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, burada yaptığı açıklamada, organ bağışının vatansever Türk milleti tarafından kullanılan ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ sözünün karşılığına olduğunu söyledi. Bağış etkinliğine Başkan Sarı’nın yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Mustafa Ünlü, Organ Doku Bağışı il Koordinatörü Mürsel Yüksel, birim sorumları ve basın mensupları katıldı.

‘ORGAN BAĞIŞI UMUTTUR’
Organ bağışının, vatansever Türk milleti tarafından kullanılan ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ sözünün karşılığı olduğunu söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Her şeyden önce 3-9 Kasım tarihlerinde kutlanan organ bağış haftasını yürekten kutluyorum. Organ bağışını ben vatansever Türk milletimiz tarafından kullanılan ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ sözünün karşılığı olarak görüyorum. Önemli olan ölümden sonra ki süreçte başka bir cana umut olabilmektir. Ben bu sözü ile organ bağışını birbirine bağdaştırıyorum. Duyarlı, hassasiyetli vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermeleri gerekmektedir. 2019 yılından bu yana organlarımı bağışlayarak bu oluşumun içerisine üye olmuş bir bireyim. Fakat bazı kesimlerde bu durum caiz mi? Diyerek fitne çıkarmak için mücadele edenler var. Bu manada da organ bağışının caiz olduğu hakkında fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığını canı gönülden kutluyorum. Bu durumu Allah kimsenin başına vermesin. Derdi çekenler bilir. Herkesin hayatta yaşayabileceği bir durum, bizim bu konuya gösterdiğimiz hassasiyetin nedeni dünya hayatı sonlanmış vatandaşlarımızın öncesinde yaptıkları bağışlarla başka hayatlara umut olabilmelerini teşvik etmek. Bu anlamda insan hayatı için önemli bir yeri olan etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Duyarlı halkımızın konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Stanttı ziyaret edip, açıklama yapmamdaki maksat, organ nakli ihtiyacı olan insanlarımıza moral vermek, psikolojik olarak onları rahatlatmanın amacından ziyade inandığımı konuşmaktır” diye konuştu.

Başkan Sarı, Konuşmasının ardından stanttı ziyaret ederek, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara ve etkinlikte yer alan basın mensuplarına bağışçı üye kartlarını kendi eli ile dağıttı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.