SARI: ‘HES PROJEMİZİN İHALESİNİ YAPTIK’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:13

SARI: ‘HES PROJEMİZİN İHALESİNİ YAPTIK’

SARI: ‘HES PROJEMİZİN İHALESİNİ YAPTIK’
Son Güncelleme :

27 Ocak 2021 - 15:51

127 views

SARI: ‘HES PROJEMİZİN İHALESİNİ YAPTIK’
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde Akdağ’a kurulacak Hidro Elektrik Santralinin ihalesi yapıldı. Sarı; “Akdağ’a kuracağımız HES projemizden üreteceğimiz 1,8 Megavatlık elektrik ile vatandaşlarımızın bütçesini rahatlatmış olacağız” dedi.Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, vatandaşlara içme suyuna yüzde 50 indirim yaparak verdiği müjdenin ardından ihalesi gerçekleştirdiği ve Akdağ bölgesine kurulacak olan HES projesi hakkında da gazetecilere açıklamalarda bulundu. 40 milyon civarında bir maliyeti olan Hidro Elektrik Santralinin yanında ayrıca 5 kilometrelik isale hattı boru yenileme çalışması da yer alacak

‘HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ KURULUYOR’
Bu projemizle beraber ‘surda gedik açtık’ Elhamdülillah. Bahsettiğim projemiz Akdağ’ın eteğinden Amasya’mıza gelen suyun merkezine Hidro elektrik santrali kuruyoruz. Bugüne kadar biz konuşunca, bu iş olmaz diyenler, aslında bunun gerçek olacağını bilip te yüreği sızlayanlar da dahil herkes bugün gerçeği gördü. Bugün 11:00’da başlayan ihalemiz, 13:30 gibi sonuçlandı. Çeşitli il ve bölgelerden ihaleye yeterliliği olan 6 tane firma katılım sağladı. Bu firmaların içerisinden 1 firma ihalenin sonuç rakamının kabulüne geldi. Yani ihaleyi almış oldu” diye konuştu.

‘5 KİLOMETRELİK ALANDA BORULAR YENİLENECEK’
Bu ihalenin içerisinde Akdağ suyunun şehre gelişinin olduğu 5 kilometre alanda bulunan isale hattı borusunun değişiminde olduğunu söyleyen Başkan Sarı açıklamasının devamında; “5 kilometre alandaki borunun değişimi ve türbünlerin kurulması dahil olmak üzere hepsini bugün ki ihalede 1 firmanın aldığını buradan duyurmak istiyorum. İhaleyi alan firmaya da hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

‘TEK TÜRBÜN ÜZERİNDEN 1,8 MEGAVATLIK ELEKTRİK ÜRETİLECEĞİZ’
Akdağ’a kurulacak Hidro elektrik santralinden 1,8 Megavatlık elektrik üretileceğini belirten Sarı; “Eskiden 4 türbün üzerinden bu sonuca ulaşıyorduk. Şimdi ise en son modern teknolojiye göre uygulanmış, tek türbün üzerinden aynı işlemi gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah buradaki elektrik üretimimizle beraber, suyu neden yüzde 50 ucuzlattınız, parayı nereden bulacaksınız diyenlere de bu projemiz ile cevap vermiş olduk. Aylık 2 milyon toplanan ve yüzde 50 indirim yaptıktan sonra 1 milyona düşen su gelirimizi, kuracağımız Hidro elektrik santralinden elde edeceğimiz 1 milyon gelir ile dengelemiş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘AKDAĞ’IN ETEĞİNE SU PAKETLEME ÜNİTESİ KURULUYOR’
İleri ki süreçte Akdağ’ın eteğine su paketleme ünitesi kuracaklarını vurgulayan Başkan Sarı sözlerine şu şekilde devam etti; “Kurduğumuz tesisimizde Akdağ suyunu paketleyip, vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Daha sonra ki süreçte bu tesisten elde edilen mamullerin belki ihracatını da yapma fırsatımız olacak.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version