Sarı, Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:21

Sarı, Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Sarı, Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 9:58

165 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Geleneksel El Sanatları” sergisinin açılışını İl Protokolünün ve geniş bir katılım ile gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediye kültür merkezi salonunda gerçekleştirilen “Geleneksel El Sanatları” sergisinin açılışına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Vali Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı Hanımefendi, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun, MHP Amasya İl Başkanı Şuayip Ak, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Yetik, İYİ Parti Amasya İl Başkanı Avni Verdi, CHP Amasya İl Başkan Yardımcısı Recep Zorlukuş, CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Amasya İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal, Emekli Eğitimci Mustafa Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partiler, Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘BİZLER KADINLARIMIZI KORUYABİLMELİ VE ONLARIN HAKLARINA SAYGI DUYMALIYIZ’
Sergi açılışı sonrası konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, şimdiden bütün kadınların bu özel gününü kutluyorum. Kadınlar dediğimizde ilk akla gelen anamızdır. Huzurunuzda annemin de Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Varoluş sebeplerinden birisi olan analarımızın çok korktuğumuzda ve çok sevindiğimizde kucaklarına sığınma ihtiyacı duyarız. Lakin 2 gün önce Samsun ve bunun benzeri olaylarla kadınlara yapılan şiddeti canı gönülden kınıyor, lanetliyor ve diyoruz ki; Kadına kırılan eller kırılsın. Benim bir tezim var. Dokunulmazlık sadece mecliste olmamalı diye düşünüyorum. Bu hakkın kadınlara ve çocuklara da verilmesi gerektiğine düşünüyorum. Önce bizler kadınlarımızı koruyabilmeli ve onların haklarına saygı duymalıyız. Toplumda, kadınlara fırsat eşitliğinde önlerini açmamız ve fırsat tanımamız lazım. Ben Amasya’nın Belediye Başkanı, Şehrül Emini olarak dün evde otururken herkes gibi çıkıp ta dünya kadınlar gününü kutluyorum. Herkese sağlık, sıhhat diliyorum un dışında ne yapabiliriz diye düşündüm. Ve karar verdim. Hemen yetkili Başkan Yardımcımız ve müdürlerimizi arayarak, belediyemizde çalışan tüm kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izin verdik. Burada çalışan görevli kardeşlerimiz var. Onlarda bir sonra ki gün izinlerini yapacaklar. Kadına saygı esastır. Kız çocukları evin rahmeti ve bereketidir. Allah üteala güç noksanlığı konusunda o imkanı hanımefendilere tanımamış lakin her ne kadar fiziksel gücü onlara vermese de merhamet gücünü hanımefendilere vermiştir. Bu vesile ile buraya uzaktan, yakından gelen başta Hanımefendi olmak üzere mülkü amirlerimiz, birim müdürlerimiz, hemşehrilerimiz, arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sarı konuşmasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle programa katılan kadınlara karanfil takdim etti

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version