SARI, AKŞAM ÇAYINDA 55 EVLER SAKİNLERİYLE BULUŞTU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:40

SARI, AKŞAM ÇAYINDA 55 EVLER SAKİNLERİYLE BULUŞTU

SARI, AKŞAM ÇAYINDA 55 EVLER SAKİNLERİYLE BULUŞTU
Son Güncelleme :

11 Şubat 2022 - 15:37

175 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, akşam çayında 55 Evler mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, sorun, istek ve taleplerini dinledi.

Göreve geldiği günden bu yana şeffaf belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, yapılan mahalle toplantısı ile 55 Evler mahalle sakinlerinin istek, talep ve sorunlarını dinledi. Halkın yaşadığı, mahallerde ortaya çıkan sorunları vatandaşlardan bizzat öğrenerek, değer veren bir belediyecilik anlayışını esas aldığını gösteren Başkan Sarı 55 Evlerde düzenlediği toplantıda mahalle sakinleri ile buluştu.

‘TÜRKİYE’DE HES’İ KURAN İLK BELEDİYEYİZ’
Belediye hizmetlerinin halka ulaştırılması yönünde oldukça önemli bir misyon üstlendiğini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Virüsün son günlerde artışı söz konusu, inşallah memleketimizi fazla etkisi altına almadan bir an önce kurtuluruz. Biz bugün HES’in devrini yapıyoruz. Bakanlıktan onun için geldiler. Sizlere bu müjdeyi vermiş olalım. HES’imizi bakanlığa devrediyoruz. Türkiye’de ilk defa HES’i kuran belediyeyiz. Hidroelektrik santralimiz ile Amasya’mızın 3’te birinin elektriğini üretmeye başlıyoruz. Yapamazsınız dediler, biz de dediysek bu sözü verdiysek hemşehrilerimize, yerine getireceğiz. Bize inanalar adına, cenabı hakkın rızasına uygun sözümüzü tutuyoruz. HES’imizle beraber Amasya kazandı, Amasya içme suyu kazandı. Herkes elini uzatıp kana kana Akdağ suyunu içebilir. Suyu birkaç gündür bölge bölge tahliye ediyoruz. Suyumuz doldu taştı çok şükür. 26 ana kuyu 9 ara kuyu olmak üzere, 2 ana depo istasyonuyla aşağı yukarı 40 kuyudan topraktan çekilen sular, arıtılarak hemşehrilerimize sunuluyordu. Lakin 2011 yılından bugüne kadar kuyulardan su içmişiz. Şimdi ise Akdağ’dan gelen suyu evlerimizden sizlere sunuyoruz. Belediyemize inşallah her ay ciddi bir elektrik üretimi parası gelecek. Bu para Amasyalının cebine, Amasya Belediyesi’nin kasasına girecek. Kazanmayacak oyunu oynamayız. Dibini görmediğimiz göle dalmayız. Yapamayacağımız hiçbir işe girmeyiz. Amasya Belediyesi’ne her ay en az 10 milyon lira girdi sağlamak için mücadele veriyoruz. Bunun mücadelesi tüm çabamız. Kimin ne dediği umurumda değil. Ben rıza-ı ilahiye bakarak sizin hakkınızı koruyarak yapıyorum. Ben Amasyalı halkımızın bir kuruşunun yenilmesine müsaade etmem, hesabını sorarım. Amasya Belediyesini ciddi bir borçla devraldık. Bu sene yaptığımız tüm hesaplarla 26 milyon lira daha fazla borçlanmışız. Lakin 140 milyon liralık yatırım yapmışız. 114 milyon lira Amasya’ya para girdisi yapmışız. Onu da bir kenara bırakalım bugün itibariyle HES’i satışa çıkarıyoruz desek 200 milyon lira rahatlıkla satabiliriz” dedi.
‘TÜRKİYE’DE OLMAYANLARI YAPIYORUZ’
Hilton otelinin yerini ve teleferiğin ayağını 25 milyon liraya satın aldıklarını belirten Başkan Sarı konuşmasının devamında;

“Oteli yaptığımız zaman biz bunu satıyoruz desek 250 milyon lira Belediyemizin karı var. Yazın da teleferiği inşaya başlayacağız. Çakallar istikametinde büyük araçlarımız çalışıyor. Başlangıç yollarını yapıyoruz. Herkes hayal etmiştir. Hayal etmeyenin hülyası olmaz, hülyası olmayanın ise rüyası olmaz. Irmak projemiz var. Biz bu projeyi tokat üniversitesine ücretini ödeyip projesini yaptırarak, ırmağın debisini ölçtürdük. Hangi dönemde ne kadar yağmurla beraber ne kadar yükseliyor teknik bir araştırma yaptırdık. Valiliğimizle beraber, Tokat, Samsun ve Çorum Valiliği’nin paydaş olduğu bir proje değil. Boş konuşuyorsunuz diyenler görecek ki her sözümüzü yerine getireceğiz. Serçoban’ı yaptık, Gözlek’i yaptık, yakında bitiyor. Türkiye’de olmayanları yapıyoruz. Hayvan Barınağı’nı yapıyoruz. Önümüzdeki ay teslim alacağız. 11 bin dönüm alan içerisinde doğal yaşam alanlarında alttan ısıtmalı sistemle hayvanlarımız modern bir ortamda yaşayacaklar. Türkiye’de başka bir örneği yok. 17 adet saha yapıyoruz. Ne yapıyor diyenlere selam olsun. Gece gündüz sokaktayız. Yine İçeri şehir ’de düzenleme yapacağız proje tamamlandı parasının bir miktarı geldi” diye konuştu.

‘BİZ AMASYALILAR OLARAK HEP ONURLU YAŞAMIŞIZ’
Türkiye’deki belediyeler arasında düzenlenen yarışmalarda Sn. Cumhurbaşkanının, Sn. Cumhurbaşkanının eşinin ve Sn. Cumhurbaşkanı yardımcısının elinden ödül aldıklarını vurgulayan Sarı; “Türkiye Belediyeler Birliği’nden ödülü biz aldık. Yılın Belediye Başkanı seçildik. Para ödüllü proje yarışmalarından 6 tanesinin ödülünü biz aldık. Neler yaptığımız istatistiklerden çıkıyor. Türkiye’deki belediyeler içinde henüz hiç 20’ye düşmedik. İlk 10’nun içinde yer alıyoruz. Hep hayalim olan Engelli Merkezimiz var. Projesi yapılıyor. Derdi çeken bilir, bir hanımefendinin bizden talebi olmuştu. Evladıyla ilgili, çok duygulanmıştık. Onun üzerine “Annecim sen bugün istirahatlisin, Mehmet Amcama Misafirim” projemizi o gün kafama koymuştum. Her ödülün arkasında 1.5 milyon ile 3.5 milyon arasında ödül var. Benden sonraki varislerim de sözümü dinlerse kendi şirketlerimden Allah rızası için bu yavrularımıza her ay destek olacağım. Seçimden önce ne söylediysek bugün hala ordayız. Siyasette bu sözleri verip de sokağa çıkan adam yoktur. “Verdiği sözü tutmadı” diyen varsa mikrofonu bırakırım. Belediye Başkanı olduktan sonra bu söylemlerimizin altına eklediklerimiz oldu. Hepsinin arkasındayız. Ben Belediye Başkanı olarak elbette torpil koyduklarım da tavır koyduklarım da olacak. Amasya’mızın tarihini bir kenara koyduğumuzda 700 milyon liralık bir yatırım olmuş mu ben bilmiyorum. Cenabı hak bu canı bu bedende durdurduğu sürece ben bunları yapıyorum. En basit örneği Hilton Oteli ve HES projelerimiz. Hepsini yapacağız. Biz Amasyalılar olarak hep onurlu yaşamışız. Biz hoş görülü bir toplumuz 14 medeniyete ev sahipliği yapmışız. Hoşgörü ve sevgi olmasaydı böyle bir şey olabilir miydi? Yine fetret devrinde Osmanlı bitti derken burası kurulmuş yine Osmanlı devletine en kudretli padişahlar buradan yetiştirilmiş. Gazi Paşaya Amasya’ya teşriflerinde Amasya Müftüsü “Paşam! Bütün Amasya emrinizdedir” demeseydi, bugün burda olma şansımız var mıydı? Cumhuriyetin felsefesi, bağımsızlığın meşalesi Amasya’dan yakıldı. Ayın 12’sinde tanınmış bir sanatçıyı getiriyoruz. Belediyemiz kasasından bir kuruş ödeme yapmadan gerçekleştiriyoruz. festivalimizdeki konseri. Bu şehrin bir kuruşunun yenilmesine müsaade etmeyiz. Gece gündüz ne yapabiliriz müreffeh bir Amasya için düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
‘TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYUNU BİZ VERİYORUZ’
Türkiye’nin şehrin en ucuz suyunu 1 lira ücretle verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Sarı konuşmasının devamında;
Sosyal medyada bolca paylaşılıyor. En ucuz fatura Amasya Belediyesi’nde diye. Evinize aldığınız çaya şekere destek oluyoruz. Kanun müsaade etmediği için 1 lirada kalıyoruz kanun müsaade etse sıfıra çekeceğiz, almasak ne olur diyoruz ama yasal olarak zorunlu tutulan bir miktar var. Şimdi bir kul olarak bundan öte ne yapabilirim? Bizim işimiz diktir, lakin bizim işimiz dikilmek değildir. Yükümüz ağır, kimse tekerimize takoz koymaya kalkmasın. Bizim tekerimiz takoz tutmaz. Bizim üstümüzde vatandaşımızın, garip gurebamızın duası var. Biz 1200 aileye aylık yardım yapıyoruz. Ben sizin verdiğinizi o vatandaşlarımıza vermeyi uygun görmüyorum. Lafımı yanlış değerlendirebilirler. Hiç umrum da değil, olan olmayana bakacak diyorum, bu şehrin fakirleri varsa zenginleri de var. Olanlar olmayanlara verecek. 1200 aileye bu şekilde yardımcı oluyoruz”.

Başkan Sarı’ya mahalle toplantısında, Başdanışman Ahmet Yenihan, Başkan Danışmanı Muammer Tufanoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şahin, Celil İnce ve birim müdürleri eşlik etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version