SARI, 8 MART ÖZEL PROGRAMINDA SORULARI YANITLADI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 12:10

SARI, 8 MART ÖZEL PROGRAMINDA SORULARI YANITLADI

SARI, 8 MART ÖZEL PROGRAMINDA SORULARI YANITLADI
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 10:09

142 views

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel gerçekleştirilen programda şahsına yöneltilen soruları cevapladı.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Kadınlar Günü’ne Özel düzenlenen programda katılımcıların sorularını yanıtladı. Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Kılıç, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytuğ Mermer Üzümlü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzman Psikolog Azize Doğan, SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, MHP Belediye Meclis Üyesi Av. Gönül Cebeci, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hale Ertopçu, Türk Sağlık-sen Şube Başkan Yardımcısı Nihal Soydaş ve Gümüşlü Mahallesi Muhtarı Asuman Topuz katılımcı olarak iştirak ettiler.

‘DOKUNULMAZLIK SADECE MECLİSTE KALMAMALI, KADINLARA VE ÇOCUKLARA DA VERİLMELİ’
Sosyal medya üzerinden canlı olarak yapılan programda konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bugün tüm dünya kadınlarına özel bir günde bir araya geldik. Ben öncelikle kadın dediğimde annem aklıma geliyor. O ana kucağının sıcaklığını, ana kucağının huzurunu algılıyorum. Hangi mevki ve makamda olursanız olun. Zaman zaman birden aklınıza anneniz gelir. Cenabı Hakkın rızası ile işte bizlerinde burada olmasına vesile olan analarımızdır. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bu manada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum. Bölgemizde, dünyanın çeşitli yerlerinde veya memleketimizde en üzücüsü de Samsun’da olan olayı kabullenmemizin mümkün olamaz. Bu anlamda da bu gaddarlığı yapanları nefretle kınıyorum. Benim bir tezim var bu konuda dokunulmazlık sadece mecliste kalmamalı, kadınlara ve çocuklara da verilmeli diye bir söylem geliştirdim. Ve buna da inanarak bu konuyu söylemek istiyorum” dedi.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından katılımcılar, kadın hakları ve kadına yönelik uygulanan şiddet konuları hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler. Şahsına yönelik soruları yanıtlayan Başkan Sarı, programın sonunda katılımcılara günün anısına karanfil hediye etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version