Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Başkanlar Kuruluna Katıldı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:58

Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Başkanlar Kuruluna Katıldı

Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Başkanlar Kuruluna Katıldı
Son Güncelleme :

28 Şubat 2024 - 14:36

84 views

Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Sağlık-Sen’in 7. Dönem 5. Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, Sağlık-Sen’in gelecek çalışmaları, sosyal sendikacılık alanındaki faaliyetler ve belirlenen hedefler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Sağlık-Sen 7. Dönem 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Nöbet ücretlerinin artırılması, gece çalışma tazminatı ödenmesi, taban ücretlerin yükseltilmesi, sağlık çalışanlarının giydiği formanın özel görev kıyafeti olarak kabul edilmesi ve Bakanlık tarafından sağlanması gibi birçok talebimizin karşılanması için mücadele ediyoruz” dedi. “Yıllardır Değişmeyen Hemşirelik Kanunu’nun Değişmesi İçin Çalışıyoruz”

Hemşirelik mesleğinin sorunlarını ve Hemşirelik Kanunu’nu tartıştıkları bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, “Paydaşlarımızla birlikte hemşirelik mesleğini tüm yönleriyle ele alan bir çalışma yaptık. Sahadan gelen ve akademisyen hocalarımızla sorunları tüm boyutlarıyla ele aldık. Mevzuattan kaynaklı ve uygulamada yaşanan sorunları enine boyuna tartıştık. Şimdi raporlama aşamasındayız. Hazırlanan raporu kamuoyuyla paylaşacağız. Yıllardır değişmeyen Hemşirelik Kanunu’nun değişmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’na Binlerce Başvuru Geldi”

Üniversite hastanelerinde çalışanlar için kurdukları Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’na çok sayıda başvuru geldiğini belirten Doğan, “Yer değişikliği konusu üniversite hastanelerinde çalışanların acı bir sorunu. Biz bu konuda kimsenin yapmadığını yaparak bir talep toplama platformu kurduk. Buraya üniversite hastanelerinde çalışan binlerce arkadaşımız başvurdu. Yüzlerce eşleşme sağlandı. Biz bu platformdan çıkan sonucu hem Cumhurbaşkanlığı’na hem de YÖK’e ilettik, rektörlerle de görüşmeye başladık. Üniversite hastaneleri arasında yer değişikliğinin gerçekleştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”

27 bin sağlık personeli alımı sürecinin başladığını ve Sağlık-Sen’in tercih yapacak adaylara destek olduğunu belirten Doğan, “Adaylara destek olmak için Sağlık-Sen Tercih Robotu oluşturduk. Gençlik Kollarımız bir Telegram grubu kurdu ve orada güzel bir sinerji yakaladı. Sağlık-Sen İletişim Merkezi (SİMER) aracılığıyla da tercih yapacak adaylara destek veriyoruz. Biz gençlerimizin her zaman yanındayız, onlar hem ülkemizin hem de sağlık sistemimizin geleceğidir” dedi.

“Hekim Komisyonumuzla Gücümüz Perçinlenecektir”

Sağlık-Sen Hekim Komisyonu’nun Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Doğan, “Bizim anlayışımızda sağlık bir ekip işidir. Sağlık-Sen olarak hekimin, hemşirenin, paramediğin, tıbbi sekreterin tüm sağlık profesyonellerinin refahı için mücadele ediyoruz. Hekim Komisyonu’nun tüm illerde teşkilatlanmasıyla gücümüz perçinlenecektir” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version