istihdamın düşük olduğu yerlerin desteklenmesi gerekiyorAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:22

Recep Eliaçık; istihdamın düşük olduğu yerlerin desteklenmesi gerekiyor

Recep Eliaçık; istihdamın düşük olduğu yerlerin desteklenmesi gerekiyor
Son Güncelleme :

26 Mart 2022 - 11:08

431 views

Recep Eliaçık; istihdamın düşük olduğu yerlerin desteklenmesi gerekiyor

Memur Sen Amasya İl Temsilcisi Recep Eliaçık, istihdamın düşük olduğu yerlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Bazı meslek gruplarının tazminat, ilave ödeme uygulaması gibi avantajlarının olduğunu söyleyen Eliaçık; “İstihdam politikasında temel bir yaklaşım benimsenmeli ve ilave özlük hakları ve teşvikler, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitimcilere de verilmelidir.” dedi.

İstihdam politikasında temel bir yaklaşım benimsenmelidir

İstihdam politikasında temel bir yaklaşımın benimsenmesi gerekir. Bazı meslek gruplarında olan tazminat/ilave ödeme uygulaması, diğer çalışanlardan esirgenmemelidir. Kalkınmada öncelikli sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitimcilere de ilave özlük hakları ve teşvikler verilmelidir” şeklinde konuştu.
Aynı işi yapıp farklı haklara sahip çalışan modeli iç huzuru da iş huzurunu da bozmaktadır
Sözleşmeli istihdam modelinin kalıcı çözümden çok geçici çözüm olduğunu vurgulayan Eliaçık, bu modelin yeni sorunlarıda beraberinde getirdiğini söyleyerek açıklamasına devam etti. “Aile bütünlüğünün sağlanamaması en önemli sorunken, mali ve özlük hakları açısından personel arası farklılıklar tartışılmakta, bu durum çalışma barışını tehdit etmektedir. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de aldığımız karar gereği, sözleşmelilerle ilgili bu dağınıklığı ortadan kaldırmak, kadrolu istihdamı esas almak ve sorunu masaya yatırıp çözümü temin etmek için kurulması gereken komisyon bir an önce çalışmaya başlamalıdır. Aynı iş ama farklı haklara sahip çalışan modeli iç huzuru da iş huzurunu da bozmaktadır. Bu nedenle, mevzuatın tekleşmesi, istihdamın tek tipleşmesi gerekmektedir.”

Memur-Sen’in 800’den fazla başarılı işe imza attığını zor ve imkansız denilen işleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Eliaçık, “Mücadele ettiğimiz her konuda sonuç almamış olabiliriz ama başarılarımızın ve kazanımlarımızın hepsine mücadele sonucunda ulaştık. Gayretle, emekle verilen bu mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor. Bu gayretle önümüzde duran meseleleri; 3600 ek gösterge sorununu, sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntıları çözecek ve kamu görevlilerinin memnuniyet duyacakları kazanımlar üreteceğiz” diye konuştu.

Son toplu sözleşmede gündeme gelmeyen, çözüme kavuşmamış meseleleri anlaşma sağlayarak çözüm ürettiklerini söyleyen Eliaçık, “Geldiğimiz yeri bu açıdan son derece önemli buluyoruz. Bunu, masadaki gücümüzle, bir milyonu aşkın üyemizin bize verdiği cesaretle başardık. Şimdi önümüzde yeni bir mutabakat süreci var. 15 Mayıs’a kadar, gücümüzü perçinlemek, üye sayımızı çoğaltmak için daha fazla gayret göstermeliyiz. Memur-Sen’in gücü, Türkiye’nin gücü, kamu görevlilerinin gücüdür” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version