RANDEVULARINI İPTAL ETMEYEREK SİSTEME YÜK BİNDİRENLERE 15 GÜN AYNI BRANŞTAN RANDEVU VERİLMEYECEK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:05

RANDEVULARINI İPTAL ETMEYEREK SİSTEME YÜK BİNDİRENLERE 15 GÜN AYNI BRANŞTAN RANDEVU VERİLMEYECEK

RANDEVULARINI İPTAL ETMEYEREK SİSTEME YÜK BİNDİRENLERE 15 GÜN AYNI BRANŞTAN RANDEVU VERİLMEYECEK
Son Güncelleme :

26 Aralık 2022 - 16:24

234 views
Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “ MHRS sistemi üzerinden hastanelere randevu alıp gitmeyenler için harekete geçildi. Randevularını iptal etmeyerek sisteme yük bindirenlere, 15 gün aynı branştan randevu verilmeyecek” dedi.
Dr. Koç açıklamasının devamında, “Sağlık Bakanlığı MHRS randevularında yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir adım attı. Bakanlık, hastane randevularına gitmeyenlere iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulayacak. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak.
Hastane randevusu alan kişilerin önüne bir uyarı niteliğinde bilgilendirme çıkıyor Uyarıda “Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır” ifadeleri yer alıyor” diye konuştu.
MHRS randevuları iptal etmeden değiştirilebiliyor
MHRS’den alınan randevular farklı bir gün ve saat ile değiştirilebiliyor diyen Dr. Koç “Bunun için yeni randevunuzu onayladıktan sonra, diğer randevunuzu iptal ederek aynı anda yeni randevu kaydınızın yapılması için uyarı ekranı çıkıyor. Onay vererek tek işlemde randevu değişikliği yapılabiliyor” şekllinde konuştu
Ekim ayında randevuya gitmeme oranı yüzde 21
Dr. Koç, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamış ve randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin de bu olduğunu belirtmişti.
Bakanlığın verilerine göre, Ekim 2022’de 17 milyon 99 bin 328 randevu vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu ayda toplam 13 milyon 623 bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon 757 bin 35’i muayeneye dönüştü.
Toplam 2 milyon 866 bin 7 randevu alındığı halde muayeneye dönüşmedi, bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak belirlendi” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version