'Ramazan Esintileri' Programı Diyanet Kitap Kafe'de Başladı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:43

‘Ramazan Esintileri’ Programı Diyanet Kitap Kafe’de Başladı

‘Ramazan Esintileri’ Programı Diyanet Kitap Kafe’de Başladı
Son Güncelleme :

15 Mart 2024 - 11:44

70 views

Amasya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Ramazan Ayı boyunca her akşam gerçekleştirilecek olan ‘Ramazan Esintileri’ programının ilk etkinliği, Sultan II. Bayezid Camii Külliyesi’nde bulunan Diyanet Kitap Kafe’de yapıldı. Programın ilk konuğu Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi idi.

Prof. Dr. Turabi konuşmasında, müzik ve musiki kavramları arasındaki farkı vurgulayarak, güzel sesin önemini vurguladı. Musiki faaliyetlerinin Ramazan ayında daha da önem kazandığını belirten Turabi, musikinin ibadetlerde feyzi arttıran önemli bir unsur olduğunu dile getirdi.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise program sonunda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Turabi’ye teşekkür ederek, Ramazan Ayı boyunca her akşam düzenlenecek olan ‘Ramazan Esintileri’ programına davet etti.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik sonrasında Prof. Dr. Turabi tarafından katılımcılara musiki dinletisi sunuldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.