ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLİMİZDE HAYATA GEÇİRİLECEK 10 BÜYÜK PROJENİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:32

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLİMİZDE HAYATA GEÇİRİLECEK 10 BÜYÜK PROJENİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLİMİZDE HAYATA GEÇİRİLECEK 10 BÜYÜK PROJENİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI
Son Güncelleme :

20 Haziran 2018 - 16:34

219 views

OKA 2018 yılı bütçesinden toplam 28 Milyon TL tutarında hibe kaynak Turizme ve Organize Sanayi Bölgelerine Yönelik mali destek programlarına ayrılmıştır. 18 Milyon TL’lik bütçeli Turizme Yönelik Mali Destek Programı ile TR83 Bölgesinde turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesi, doğal, kültürel ve tarihi değerlerin erişilebilirliğinin, bilinirliğinin artırılması ve turizm alanlarında sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanmıştır. Toplam 10 Milyon TL hibe desteğinin ayrıldığı Organize Sanayi Bölgelerine Yönelik Mali Destek Programının amacı ise, OSB’lerde Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet ve yatırım gücünün artırılması; bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile üretim ve ticaret kapasitesinin artırılması olarak belirlenmiştir.

Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden bu programlara yapılan toplam 80 proje başvurusundan 11’i Amasya’dan yapılmıştır. Amasya’dan sunulan bu projelerimizin 10’u başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 119 Milyon TL’lik toplam yatırım tutarı için OKA’dan talep edilen destek miktarı 64 Milyon TL’dir. Kurumlarımızın öz kaynakları dâhil toplam 14 Milyon TL tutarında yatırım Amasya’da gerçekleşecek olup, bu tutarın 6,2 Milyon TL’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği olarak karşılanacaktır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.