Orman Yolu Yapım ve Yenileme Çalışmalarının Denetimi Yapıldı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:50

Orman Yolu Yapım ve Yenileme Çalışmalarının Denetimi Yapıldı

Orman Yolu Yapım ve Yenileme Çalışmalarının Denetimi Yapıldı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 10:41

162 views

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat bölgesini kapsayan sorumluluk bölgesinde 13 Orman işletme 1 fidanlık müdürlüğü ve bağlı birimlerinde orman yolu yapım ve yenileme çalışmalarının denetimleri yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilerek bölgeye gelen İç denetçiler, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu ve Makine İkmal Şube Müdürü Murat Çalışgan birlikteliğinde bölgemizde yürütülen yol faaliyetlerinin denetimlerini gerçekleştirdiler.

Orman yol ağı plan yenilenmesi neden yapılmalıdır

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yapılan denetimlerle ilgili olarak “Bir orman topluluğunun verimli olarak işletilmesi için ekim, dikim, bakım, kesim, hastalık ve zararlılarla mücadele, yangınlardan korunma veya yangınları söndürme gibi çeşitli ormancılık hizmetlerinin zamanında, yöntem ve tekniğine uygun olarak yapılması gerekmektedir.

Ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulması; yapılacak dere yolları, yamaç yolları ve bağlantı yolları gibi birbirine bağlı birçok ana ve tali yolların genel projelerinden oluşan orman yol ağı planlarının düzenlenmesi ile mümkündür.

Yol ağı planları Ormancılık faaliyetinin yapılması için meydana gelebilecek aksaklıkları önler, gerekli önlemleri zamanında aldırır, Orman yangınlarının yayılmasını önler, erken müdahale gibi ekibi başarıya odaklandırır” ifadelerin kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.