Organize Sanayi Bölgelerimizdeki Genişleme Çalışmaları - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:56

Organize Sanayi Bölgelerimizdeki Genişleme Çalışmaları

Organize Sanayi Bölgelerimizdeki Genişleme Çalışmaları
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2021 - 14:01

120 views

Organize Sanayi Bölgelerimizdeki Genişleme Çalışmaları Amasya Ekonomisi ve İstihdamına Olumlu Katkılar Sağlayacaktır.

Valimiz Mustafa Masatlı Amasya ve Suluova Karma Organize Sanayi Bölgeleri genişleme çalışmaları kapsamında düzenlenen ön değerlendirme toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda Amasya ve Suluova Belediyesi ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Amasya ekonomisi tarım, sanayi ve turizm ekseninde gelişmektedir. Amasya’da 4 adet Organize Sanayi Bölgesi ve 8 adet küçük sanayi sitesi bulunmaktadır. Mevcut OSB’lerimizde doluluk oranı % 85’in üzerindedir. Bu sebeple göreve geldiğimizde ilk olarak yatırımcılarımıza OSB’lerimizde yeni yatırım alanları oluşturmak amacıyla, genişleme çalışmalarına başladık. Bu süreçte ayrıca 5. OSB’miz olan Taşova OSB’nin de çok kısa sürede kurulum aşamasını tamamladık.

Devam eden genişleme çalışmalarının sonuçlanması ile ilimiz sanayisinin büyük bir ivme yakalayacağını, bunun da istihdama olumlu katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu vesileyle Taşova OSB kurulum sürecinde ve diğer OSB’lerimizdeki genişleme çalışmalarında İlimize destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile emeği geçen kurumlara teşekkür ediyorum.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda Amasya ve Suluova Organize Sanayi Bölgelerinin genişleme alanlarına ilişkin sunum yapıldı. Sunumdan sonra katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version