OKA Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Devam Ediyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:50

OKA Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Devam Ediyor

OKA Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Devam Ediyor
Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 15:38

954 views

OKA Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Devam Ediyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’ta proje üretme, yazma ve yönetme kapasitesini artırmaya yönelik düzenlediği “Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimleri” her ay bir ilde devam ediyor.
Eğitimler ile bölgedeki kurum ve kuruluşların bölgeye yönelik yeni projeler geliştirmesi ve uygulaması, Bölgedeki proje havuzunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Mart ayı eğitimi Samsun’da 22-23 Mart’ta, OKA Merkez Hizmet Binasında düzenlendi. Yüz yüze olarak düzenlenen eğitimde 28 katılımcı yer aldı.
İki günlük eğitim programında OKA Uzmanları tarafından, bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama süreçleri hakkında eğitim verildi. Katılımcılar, belirledikleri proje fikirleri üzerinden grup çalışmaları yürütürken; Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi Yaklaşımı, Sorun Analizi, Paydaş Analizi, Hedef Analizi, Mantıksal Çerçeve Matrisi, Faaliyet Planı ve Bütçe Hazırlama konularında bilgi sahibi oldu.
Teorik bilgilendirmenin yanında OKA Uzmanları, proje yazma ve uygulama konusundaki tecrübelerini katılımcılar ile paylaştılar.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version