‘Nefret bir zehir, sevgi ise onun panzehridir’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 08:02

‘Nefret bir zehir, sevgi ise onun panzehridir’

‘Nefret bir zehir, sevgi ise onun panzehridir’
Son Güncelleme :

05 Ekim 2023 - 16:29

235 views
Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, “Kadim medeniyetimizin her safhasında hayvanlar yaşamımızın ve sevgimizin paydaşı olmuştur” dedi.
Amasya Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Barınağında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, hayvan hakları konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artmasını amaçlayan çalışmalara öncelik verdiklerini belirtti. Etkinliğe Başkan Çelik’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Ömer Faruk Ünal ve Ahmet Aydın, Amasya Veterinerler Odası Başkanı Özgür Pehlivan, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
‘Misyonumuz, toplumda hayvan sevgisi bilincini aşılamak’
Sokak hayvanlarının Amasya Belediyesi ile emin ellerde olduğunu söyleyen Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik açıklamasında şunları söyledi;
Şu anda bulunduğumuz tesis açık ve kapalı yaşam alanları, alttan ısıtmalı padokları, tam teşekküllü hastanesi le bölgenin en modern tesisidir. Başta sevgili dostumuz, önceki dönem belediye başkanımız Mehmet Sarı bey olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu tesisin inşa edilmesinin temel sebebi, dünyamızın bütün canlıların ortak yaşam alanı olduğu düşüncesini bütün kalbimizle benimsememizdir. Biliyor ve inanıyoruz ki; hayvanları korumanın yolu onları sevmekten geçmektedir. Bu tesis vasıtasıyla hem hayvanların bakım ve ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Kaldı ki; hem dinimiz, hem töremiz, bu konu da hassasiyetlerini yüz yıllardır ortaya koymuştur. Kadim medeniyetimizin her safhasında hayvanlar yaşamımızın ve sevgimizin paydaşı olmuştur. Yapmaya çalıştığımız şey bu hassasiyeti geleceğe taşımak çabasıdır. Sevgili çocuklar, şunu hiç unutmamanızı istiyorum. Nefret bir zehir, sevgi ise onun panzehridir. Hem insanları, hem hayvanları, hem doğayı sevmek bütün sorunları ortadan kaldıracak. Bütün eksikleri tamam edecektir. Referans noktamız sevgi olduğu sürece hiç bir konuda endişe etmek zorunda kalmadığımızı ve dünyanın daha güzel bir yer olduğunu göreceksiniz. Bugün patili dostlarımıza ayırdığınız zaman için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Çelik konuşmasının ardından Hayva

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.