Müze personeline sertifikaları verildi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:28

Müze personeline sertifikaları verildi

Müze personeline sertifikaları verildi
Son Güncelleme :

12 Şubat 2021 - 13:19

201 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ‘Modern Müze Eğitimi’ni tamamlayan personeller için düzenlenen sertifika törenine katıldı.Amasya Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğünün öncülüğünde OKA’nın desteklediği ‘Modern Müze Eğitimi’ Projesi kapsamında, müzelerde görevli personeline 3 gün boyunca İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Urungu Akgül tarafından eğitim verildi. Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi’nde düzenlenen törene katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Eğitimi başarı ile tamamlayan personellere sertifikalarını takdim etti. Programa Başkan Sarı’nın yanı sıra Başdanışman Ahmet Yenihan, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, OKA Amasya İl Koordinatörü Erdin Güden, Kültür ve İşleri Müdürü Oğuzhan Zobu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muammer Tufanoğlu ve basın mensupları katıldı.Sertifika töreni öncesi günün anlam ve önemine binaen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Urungu Akgül, Kültür İşleri Müdürü Oğuzhan Zobu ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin birer konuşma yaptılar.

‘BAŞARI İNSANIN KENDİNE GÜVENİNİ ARTTIRIR’
Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise konuşmasında şunları kaydetti; “Beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza şunu söylemek isterim ki; Çalışma ile insana bir şey olmuyor. Başarı insanın kendine güvenini artırıyor. Yani bu anlamda çok çalışacaksınız, yorulacaksınız ve başaracaksınız. Onun için ben önde koşarım. Sizlerde bize eşlik edersiniz. Biz sizler ne isterseniz o manada elimizden geleni yardımı yapmaya hazırız. Önümüzde büyük projelerimiz var, büyük programlarımız var. Yarın evlatlarınıza, torunlarınıza bunları şevkle anlatacaksınız. Ben bu proje gerçekleştirilirken orada görev aldım diyebilecek durumda olmanız lazım. Bu manada ben arkadaşlarımızın daha da gayretli olmalarını, bizim varış menzilimizin olmadığını ve istirahatten sonra yeni bir durağa doğru yolculuğumuzun devam edeceğini düşünerek, kızıl elma yolculuğunu sürdürmeliyiz. Kızıl elmaya ne kadar giderseniz, ömrünüz ne kadar yetişirse o sizin nasibinizdir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlık, sıhhat dilerken tüm emeği geçen arkadaşlarımıza ve tüm kadromuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sarı konuşmasının ardından beraberindekiler ile birlikte eğitimi başarı ile tamamlayan personellere sertifikalarını takdim etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.