Mustafa Masatlı başkanlığında il afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:48

Mustafa Masatlı başkanlığında il afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Mustafa Masatlı başkanlığında il afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 14:59

379 views

Vali Mustafa Masatlı başkanlığında il afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında toplandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün sekretaryasında gerçekleşen toplantıda ayrıca Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ile kurul üyesi kurum ve STK’ların temsilcileri yer aldı.
İl Afet Risk Azaltma Planının (İRAP) Güncellenmesi, İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun oluşturulmasına ilişkin düzenlenen Koordinasyon Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibariyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalmaktadır. Devletimiz doğal afetlere hazırlık bakımından büyük bir yapılanma ve mevzuat değişikliği gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde gerçekleştirdiği çalışmalarla bu alanda önemli mesafeler alındı.
Bu gelişmelerin ardından deprem, sel ve çığ gibi doğal afetlere Devletimizin gösterdiği reaksiyon ve afet sonrası yönetimi bu alanda ne denli gelişmeler kaydettiğimizin en açık göstergesidir. Afetlere müdahale anlamında araç gereç ve insan gücü bakımından her türlü imkâna sahibiz. Ancak burada önemli olan sahip olduğumuz bu gücü senkronize bir şekilde yönetebilmektir.
İlimiz afet bölgesinde olması ve İçişleri Bakanlığımızın 2022/1 no’lu Genelgesine istinaden İl Afet Risk Azaltma Planı yürürlüğe girmiştir. Bizler de bu kapsamda İlimizde olabilecek afetler ve etkilerini en aza indirmek, yapılması gereken eylem planının tanıtımının yapılması ve İzleme ve Değerlendirme Komisyonunu oluşturmak için toplanmış bulunuyoruz. Amacımız kamu kurum ve kuruluşlarımızın hızlı ve etkin şekilde koordine olmasını sağlamak ve olası afetlerde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken gayreti göstermektedir. Bu noktada kurumlarımız ölçeğinde 59 adet eylem planı belirlenmiş olup, eylemlerin gerçekleşme oranıyla Türkiye’de ilk 20 il arasında yer almaktayız.
Ayrıca AFAD Acil Mobil Uygulamasıyla herhangi bir afet ya da olay anında tek tuşla acil çağrı sayesinde vatandaşlarımızın konumu belirlenerek anında müdahale edilmekte ve bu sayede can kayıpları en aza inmektedir. Tüm vatandaşlarımızdan istirhamım telefonlarına bu uygulamayı indirmesi ve kullanmasıdır.”
Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından İl afet risklerini belirlemek ve önlemler almak amacıyla tamamlanan ‘İl Afet Risk Azaltma Planı’na ilişkin sunumlar yapıldı. Sunumlardan sonra kurul gündeminde yer alan konular değerlendirilerek karara bağlandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version